Извор:Фото: Профимедиа

МАФИЈАШКИ ОБРАЧУН КОД АТИНЕ: Убијено шест особа

Извор: Танјуг

04.10.2023.

17:51

ГРЧКА полиција саопштила је данас да је ухапсила два Турчина осумњичена за убиство шест њихових сународника надомак Атине прошлог месеца.

Полиција је навела да се верује да су шесторица Турака убијених 11. септембра када је њихов аутомобил упао у заседу, припадници међународне криминалне групе и да су се накратко зауставили у Грчкој, на путу ка Турској.

С обзиром на то да масовних убистава практично нема у Грчкој, власти су одмах повезале тај догађај са страним криминалним организацијама, пренео је АП. У саопштењу полиције наведено је да је један од приведених учествовао у прављењу плана за боравак жртава у Грчкој и путовање за Турску, али их је наводно навео у заседу у месту Артемида, око 20 километара источно од Атине, близу аеродрома.

Шесторица Турака су нападнути у аутомобилу на путу ка атинском аеродрому а полиција је прецизирала да су их убице "овериле" пуцњима у главу из близине. Један осумњичени, 32-годишњак, ухапшен је на аеродрому неколико сати после пуцњаве, пре него што се укрцао на лет на једно острво у источном Егеју, близу обале Турске, а јуче је у Атини приведен други осумњичени, један 28-годишњак.