Извор:Фото: АТА имагес

Лауш први пут у јавности после изласка из болнице

Извор: Нпортал

11.10.2023.

07:43

У ПУНОЈ МТС дворани у Београду одржана је премијера филма "Хероји Халијарда" за који сценарио и режију потписује Радош Бајић. У друштву аутора овог остварења и Петра Божовића публици је дошао да се поклони и глумац Жарко Лаушевић.

Десетоминутни громогласни аплауз на крају пројекције потврдио је да је екипа овог ратног спектакла успешан филм, који никога неће оставити равнодушним.

"Хероји Халијарда" прате судбину породице Јовић, а главни јунак је отац Коста, кога тумачи управо Жарко Лаушевић. Коста има три сина и ћерку. Док се Мирко (Никола Ракочевић) бори у одредима Југословенске војске у отаџбини, Сретен (Вучић Перовић) придружио се партизанима, а Илија (деби на филму Чубрила Чупића), најмлађи мушки наследник, кога отац жели да сачува, растрзан је између две стране.

BloombergAdria.com

 

- Он је снажан човек, паметан, ментално врло јак. То је живот, некада наиђу и муке и проблеми. Он се озбиљно носи са својим проблемом. Молим Бога, а и уверен сам да ће он наћи снагу и да ће победити - открио је Радош Бајић пред премијеру филма.

Жарко Лаушевић био је недавно на болничком лечењу у "Бежанијској коси", у којој је боравио због проблема с плућима. Глумац је пребачен на кућно лечење. Он је недавно завршио снимање треће сезоне "Калканских кругова", где тумачи лик Велибора Матића.

BloombergAdria.com

 

Жарко је пре "Калканских кругова" снимао филм "Руски конзул". Рад целе екипе је прилагођен Лаушевићу. Дан снимања траје 10-12 сати, али Жарко снима до пет и мањи број сцена.

Пре пројекције црвеним тепихом су прошетали глумци Нела Михаиловић, Нина Нешковић, Никола Ракочевић, Радован Вујовић, Бранко Јанковић, Чубрило Ћупић, Иван Вучковић и Ђорђе Марковић али и део продукцијске екипе филма Телекома Србија са Александром Мартиновић на челу, као и бројне званице, међу којима су били и патријарх Порфирије, министарка културе Маја Гојковић, Никола Селаковић, Вук Драшковић и амбасадор САД у Србији Кристофер Хил.

Премијеру није пропустила ни глумица Анђелка Прпић у пратњи супруга Марка, а филм су погледали и Андрија Милошевић, Петар Стругар, Сузана Манчић и други.

Радош Бајић највише се обрадовао доласку најмлађих унука Александра Бајића и Филипа Јочића, који су стигли у пратњи његове деце Недељка и Јелене.

- Најважнија је порука коју шаље овај филм - рекао је Матија Бећковић.

(Курир)