Извор:Фото: П. Н.

ВРЕДИ ПРАВО БОГАТСТВО: Колико кошта аутобус из чувеног филма

Извор: Нпортал

12.10.2023.

17:18

Јадран филму су пристигле четири понуде заинтересованих за њихов најпопуларнији аутобус који је дао аутентичност култном филму ‚‚Ко то тамо пева''.

Хрватска продукцијска кућа чак није ни огласила продају овог аутобуса, већ су људи сами показали заинтересованост и предузели први корак.

- Тренутно се ради на обнови аутобуса, како би се спречило његово пропадање. У питању је велико улагање у реконструкцију овог возила - поручује председник управе Јадран филма Винко Грубишић.

Такође, истиче да им је жеља да аутобус учине механички прихватљивим и технички, у потпуности, исправним, како би био оспособљен за вожњу, што им мало успорава обнову. Визуелно мора остати оригиналан, а технички исправан, како би могао да се вози као регистровани аутобус. Замисао је да се он врати на путеве бивше Југославије и да за воланом буде неки Мишко, који ће возити завезаних очију, закључује Грубишић.

BloombergAdria.com

Такорећи, у плану им је да га претворе у ,,шоу аутомобил'' који ће пролазити путевима целе бивше Југославије, што значи да ће аутобус остати у оригиналној боји са натписом ‚‚Крстић и син'' и димњаком, као и рупама од сачме на самом крову.

Ради се о аутобусу Мерцедес-Бензу О 3500 који се производио од 1949. и који није био модел који се могао возити по српским провинцијским земљаним путевима уочи избијања Другог светског рата и бомбардовања Београда, као што је то у завршној сцени филма Слободана Шијана.

Његова цена се сада креће око 60.000 евра, јер колекционари нису баш заинтересовани за аутобусе и камионе. Као врста олдтајмера има такву вредност, али као возило из филмског ремек-дела југословенске кинематографије његова вредност из године у годину несумњиво расте.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".