Извор:Фото: Јутјуб принтскрин/RTS Prikazuje

ОФИЦИР С РУЖОМ Које глумице су снимале вреле сцене с Лаушем?

Извор: Нпортал

15.10.2023.

12:54

ДЕВОЈКЕ из филма "Официр с ружом" данас важе за велике даме, а софистицираност којом плене све одушевљава.

Филм "Официр са ружом" постао је југословенски класкик, иако су филмски критичари имали врло подељена мишљења. Међутим, многобројну публику су одушевиле две глумице које су играле насловне улоге, али и Жарко Лаушевић, који је у то време био неодољиви фрајер. Иако је премијерно приказан 1987. године и сада многи људи гледају ово култно остварење.

BloombergAdria.com

Радња ове мелодраме одвија се 1945. године у Загребу непосредно након Другог светског рата. Партизански официр Петар је у вези с партизанком Љиљаном, али улази у страствену везу с Матилдом, удовицом из више класе, у чији је велики стан народна власт уселила узорну скојевку и његову девојку.

Филм је доживео велику популарност. Сцена у којој се Љиљана и Матилда купају заједно у кади изазвала је бурне расправе у тадашњој Југославији.

Официра Петра глуми Жарко Лаушевић, а жене које ће поделити његово срце, а потом га одвести у смрт биле су Ксенија Пајић у улози Матилде, која се и данас бави глумом, и Драгани Мркић, која је играла Љиљану, мало ствари је познато.

Драгана Мркић је 1987. године дипломирала глуму на Факултету драмских уметности у Београду, а играла је и у филмовима „Искушавање ђавола“, „Гледај ме“, „Гњурац“ и серији „Сложна браћа“. Филм „Официр с ружом“ снимила је као студенткиња четврте године глуме.

- Сцену у којој се Ксенија и ја купамо у кади снимили смо у једном стану у Загребу. Памтим да је на сету било много смеха и да смо сцену доживели потпуно нормално и опуштено - испричала је у једном интервјуу и додала да су јој за сцену налепили и ожиљак јер је „млада партизанка коју је глумила морала бар једном да буде рањена“.

Тада је изјавила и да јој је тај филм обележио каријеру те да је углавном по њему препознају.

Драгана данас режира представе и предаје у школи глуме и понекад одигра неку улогу у филму и позоришту. Живи у Београду, није удата и нема деце.

BloombergAdria.com

Друга глумица која је заслужна што је овај филм и даље жив у нашем сећању јесте Ксенија Пајић рођена 30. јуна 1961. године у Ријеци. Током осамдесетих и деведесетих година је важила за једну од најатрактивнијих глумица бивше Југославије. Највећу славу донео јој је управо филм „Официр с ружом“, где је играла главну улогу, Матилду.

О њеној хемији са Жарком Лаушевићем и данас се прича, а заједно су снимили једну од најврелијих сцена домаће кинематографије. Баш ова улога је Пајић отворила многа врата. Она је остварила запажене улоге, како на телевизији, тако и у позоришту, а последњих година можемо је гледати у готово свакој хрватској серији.

Ксенија је стекла епитет „краљице сапуница“, а одлично се снашла играјући и „добрице“ и „злице“.

Више пута је нагласила то да су јој многи говорили да је луда када је прихватила главну улогу у првој хрватској теленовели „Вила Мариа“, а како се испоставило, тај потез јој је био пун погодак, пише Задовољна.

Ипак, напоран рад оставио је и неке последице на њено здравље. Наиме, пре неколико година глумица је добила дискус хернију, а како су медији писали, лекари су то приписали управо напорном раду и константном снимању које уме да потраје и по 12 сати дневно.

О свом приватном животу нерадо говори, а једном је отворила душу и проговорила о разводу од колеге Емила Вукова са којим има ћерку Виту.

- Одговорна сам сама себи, како се организујем у животу, тако ће ми бити. Некад ми та ситуација олакшава живот, а некад би ми можда било лакше да је још неко ту да ми помогне. Али имам и пуно пријатеља и пријатељица с којима се посаветујем, с којима делим и проблеме и радости - рекла је она својевремено хрватским медијима и нагласила да нема шансе да се више икада у животу уда, али на заједнички живот би пристала.

BloombergAdria.com

Ксенија је 2022. добила и прво унуче, када се њена ћерка породила и на свет донела сина Тому. Иначе, Вита се бави музиком и не воли да се експонира у јавности.

Ксенију Пајић гледали смо у остварењима као што су: „Смоговци“, „Глембајеви“, „Официр с ружом“, „Ледина“, „Вила Мариа“, „Љубав у залеђу“, „Понос Раткајевих“, „Обични људи“, „Најбоље године“, „Тајне“, „На граници“, „Дар мар“, „Новине“ и другим.

Најврелије сцене из домаћих серија које смо гледали 2021.

BloombergAdria.com

Гостовала је у једној епизоди нових „Отворених врата“, где је тумачила мајку лика који је играла Бојана Маљевић, а глумила је и са Богданом Диклићем у филму „Ледина“ сниманом у Београду.

Оно што многи прво коментаришу када је она у питању јесте њен изглед, будући да Ксенија негује природну лепоту и да и данас важи за једну од најлепших жена и највећих дама. Najvrelije scene iz domaćih serija koje smo gledali 2021. Gostovala je u jednoj epizodi novih „Otvorenih vrata“, gde je tumačila majku lika koji je igrala Bojana Maljević, a glumila je i sa Bogdanom Diklićem u filmu „Ledina“ snimanom u Beogradu. Ono što mnogi prvo komentarišu kada je ona u pitanju jeste njen izgled, budući da Ksenija neguje prirodnu lepotu i da i danas važi za jednu od najlepših žena i najvećih dama.