Извор:Фото: Јутјуб принтскрин/Miodrag Bačilović

СТВАРНА ЦРНА СВАДБА: Језиви снимци ритуала из 1967. (ВИДЕО)

Извор: Нпортал

18.11.2021.

10:43

СЕРИЈА "Црна свадба" која се емитује на РТС и Суперстар ТВ, дубоко је заинтригирала јавност и отворила бројне табуе о влашкој магији. Већ данима се интензивно пише и полемише о овој серији и влашким обичајима који су у њој представљени.

Екипа РТС-а је давне 1967. године посетила влашка села на истоку Србије, управо због чудних праисконских обичаја који су заступљени у њима, али и специфичних веровања о животу и смрти која се у овим крајевима преносе са колена на колено. 

У селу Србово екипа РТС-а је затекла широм отворене прозоре на једног кући, а у дворишту музику. У дворишту ове куће заправо се одвијала сахрана. 

Овога дана са покојником је симболички био сахрањиван и његов син који је пре чак 23 године погинуо на Сремском фронту. На венцу сина била је постављена његова слика са женом, која је, у време када је новинарска екипа забележила овај снимак, и даље била жива и која се одавно преудала. Жена са слике била је присутна и међу нарикачама у дворишту, а да све буде још бизарније, њен тадашњи супруг био је међу онима који су носили ковчег њеног бившег свекра.  https://www.youtube.com/watch?v=W5YvskGVgSc

Смрт покојника заправо представља прилику да се по њему пошаљу загробни дарови његовом сину. 

(Новости онлајн/М.Стевановић)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".