Извор:Фото: АТА имагес, Профимедиа, Ж. Кнежевић

И СРЂАН БИО ПРОФЕСИОНАЛАЦ Нолетов отац се бавио ОВИМ спортом

Извор: Нпортал

19.10.2023.

12:01

Новак Ђоковић је најбољи тенисер свих времена и понос читаве Србије.

Ипак, да није било његове породице, која му је била једина подршка на почетку тениске каријере, данас вероватно не би био ту где јесте.

Велики утицај на Новака током читавог живота и тениске каријере имао је његов отац, Срђан Ђоковић.

О Срђану се већ доста тога зна, али је мало познато да је и сам био изузетно успешан спортиста.

Наиме, Ђоковић сениор се професионално бавио скијањем, а касније је радио и као ски инструктор на Копаонику.

BloombergAdria.com

Срђан је своју каснију супругу, и Новакову мајку, Дијану упознао управо док је био ски инструктор.

- Дошла је да скија и пријави се за инструктора скијања, а на крају је остала сама. Видео сам је у плавом комбинезону, приметио њену фигуру. Нисам успео да је заведем у почетку, требало ми је неколико дана убеђивања, али на крају сам успео - рекао је једном приликом Срђан Ђоковиц́.

Копаоник је веома посебан за породицу Ђоковић, јер је ова планинска лепотица и место на којем је Новак кренуо да се бави тенисом, а ту је и упознао чувену Јелену Генчић која је имала немерљив утицај на његову каријеру.

- Радила сам са децом на теренима и видела дечака који виси на огради око терена и посматра шта радимо. Била су три терена један до другог и ја сам приметила да дечак кружи и слуша шта објашњавам играчима. На крају сам му пришла и питала га да ли зна који је спорт у питању, а он ми је рекао да је то тенис. Казао ми је и да је већ држао рекет у рукама. Запитала сам га да ли би желео да нам се придружи, на шта је он одговорио: 'Чекао сам да ме то питате.' Изашли смо на терен и радили, и истог дана сам схватила да је рођен за тенис. Затражила сам да ме упозна са својим родитељима. Мислила сам да су они гости на Копаонику, а не да ту живе. Ђоковићи су спортска породица. Новаков отац и мајка су скијаши и они су на Копаонику отворили палачинкарницу тако да су могли да буду на планини током зиме и два летња месеца да би скијали и тренирали. Рекла сам им да после Монике Селеш нисам уочила ниједног играча као што је њихов син и да мислим да ће он са 17 година бити међу првих пет у свету. Били су зачуђени мојим тврдњама, а сада кад размислим, мора да су мислили и да нисам нормална. Наиме, Срђан распитао се код новинара који су били на Копаонику ко сам ја и када су му они казали да сам створила Монику Селеш, породица ми је поверовала - рекла је Јелена Генчић својевремено за Време.

BloombergAdria.com

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".