Извор:Фото: Танјуг/Јадранка Илић

Зоран НИЈЕ ХТЕО да се бави глумом - смислио чак име за фирму

Извор: Нпортал

25.10.2023.

16:36

ГЛУМАЦ Зоран Цвијановић је имао потпуно друге планове за своју каријеру

Уз име глумца Зорана Цвијановића често везујемо епитет легендарни, што је одавно оправдао бројним улогама. Све ликове које је оживео у позоришту, на филму и телевизији, публика је препознала на прву лопту.

Утисак је да му комедија најбоље лежи и да је управо улоге које су нас насмејавале до суза, тумачио с посебном лакоћом. То не би било тако да очигледно није рођен за глуму. Али, иако је још као дечак у петом разреду основне школе почео да похађа часове глуме у дечјој драмској групи Бате Миладиновића и Аните Брзановић, она није била његов први избор.

Завршио је гимназију и уписао је Стоматолошки факултет, али није дипломирао.

BloombergAdria.com

- У том периоду је мој брат већ био на стоматологији. Имали смо идеју да једног дана ортворимо ординацију "Зубари Цвијановић". Брат је завршио, а ја не. Мене је живот одвео неким другим путем - описао је једном глумац, који је Факултет драмских уметности завршио 1982. године у класи професора Миње Дедића коју су звали „класа високог ризика“. Студирао је са: Соњом Савић, Дубравком Живковић, Оливером Јежином, Сузаном Петричевић, Андрејом Маричићем, Жарком Лаушевићем, Бранимиром Брстином и Светиславом Булетом Гонцићем. Са колегама је проводио много времена, а најчешће су били у просторијама факултета, Студентском културном центру и у кафанама „Пролеће“ и „Мањеж“.

Цвијановић се поред глуме бави и продукцијом, а откако да је прославио лик Шојке у серији "Сиви дом" 1986. године, посебно се памте његове роле у серији и филму "Полицајац с Петловог брда", остварењу "Ми нисмо анђели", серији "Отворена врата", филму "Пакет аранжман", "Ни на небу ни на земљи", "Тамна је ноћ", "Лепа села лепо горе"...

(ТВ Екран)