Извор:Фото: Профимедиа, З. Кнежевић

РАДЕ У ХОЛИВУДУ `97 Како је Шербеџија освојио славну Шарлиз?

Извор: Нпортал

28.10.2023.

14:53

РАДЕ је од свог деде у Лици научио да спрема јагњетину, која је одушевила Шарлиз, а вероватно и нека друга холивудска лица. Док је живео у Холивуду, јагњетину је набавио са Новог Зеланда.

Раде Шербеџија (77) гостовао је у емисији "Код куће" и присетио се како је јагњетином очарао глумицу Шарлиз Терон (48).

Анегдота се догодила када су заједно снимали филм Мигхти Јое Yоун 1997. године и у то време су се често дружили. О славној глумици имао је само речи хвале, описавши је као дивну и драгу особу, преноси Н1 у Босни и Херцеговини.

BloombergAdria.com

- Тада сам се специјализовао за печење јагњетине на ражњу, у свом дворишту. Имао сам велико двориште, а сто људи је долазило да се дружи код мене. Све су то била позната имена. Шарлиз је волела моју јагњетину. Стварно сам је добро радио - присећа се глумац.

Раде је од свог деде у Лици научио да спрема јагњетину, која је одушевила Шарлиз, а вероватно и нека друга холивудска лица. Док је живео у Холивуду, јагњетину је набавио са Новог Зеланда.

- И то је добра јагњетина са Новог Зеланда - рекао је Шербеџија и додао - Ја увек сам окрећем ражањ, а не електронику.

Чувени специјалитет данас више не спрема, јер је из здравствених разлога морао да се одрекне јагњетине. Има превише холестерола, објаснио је.

BloombergAdria.com

Шербеџија је сарађивао са многим познатим глумцима, од Анђелине Џоли до Тома Круза. Легендарног Ал Паћина упознао је на додели награда у Венецији, а присетио се и једне анегдоте.

До сусрета је дошло 1997. године када је Раде изнајмио кућу у Малибуу и једног дана отишао на сурфовање. Али један талас га је преврнуо и он је ударио главом о дно.

- То је био ужасан ударац, једва сам испливао, али нисам могао да подигнем руку. Хитно су ме одвезли у болницу, завршио сам све прегледе и за тренутак је ушао Ал Паћино. Седео сам око пола сата и чекао налазе. Након тога сам кренуо ка излазу, али је изашао и Паћино. Буквално смо се гледали лицем у лице, а ја му будала кажем ‘сећаш ли ме се’, он каже – ‘не’.

BloombergAdria.com

- Тада сам га подсетио да смо пре две године добили награду у Венецији. Он је добио награду за животно дело, а ја награду за најбољег глумца на фестивалу. И мој филм је тада освојио Венецију. После доделе смо заједно пили, шалили се и причали - рекао је Шербеџија, а преноси 24 сата.