Извор:Фото: Нпортал

ДЕТАЉИ ВРШЊАЧКОГ НАСИЉА: Шесторица пребили дечака (15)

Извор: Нпортал

30.10.2023.

15:10

БЕЛЕГИШ - Петнаестогодишњи дечак задобио је вишеструке контузионе повреде и расекотине, када га је у четвртак 26. октобра напала група од шест малолетника у сремском селу Белегиш.

Како се незванично сазнаје, мотив напада биле су раније несугласице између пребијеног дечака и нападача.

- Инциденту који се догодио око 21 час претходила је вербална расправа у аутобусу којим се повређени дечак враћао кући а затим је на путу до куће дошло и до обрачуна са једним вршњаком са којим се повређени свађао. У "помоћ" нападачу прискочило је још пет дечака који су пребили оштећеног и оставили га беспомоћног на улици - прича извор упознат са током истраге.

Повређени дечак примљен је у београдску дечију болницу у Тиршовој где су му констатоване повреде у виду расекотина, подлива и контузионих повреда. Како су констатовали лекари, задобио је више удараца у пределу главе и трбуха и губио је свест, а после повреда имао је осећај мучнине.

Осим повреда на глави, малолетник је задобио и отоке на надлактици и потколеници а његов отац каже да има и пет копчи од ушивања на усни и пет на глави, као и да има нагњечења крвних судова у пределу главе.

Након опсервације дечак је задржан у Тиршовој на Одељењу неурохирургије али је сутрадан пуштен на кућно лечење.

Увиђај на месту инцидента извршили су службеници из полицијске станице Стара Пазова а отац пребијеног дечака каже да је полиција добро и савесно обавила свој део посла те да је пронашла виновнике туче и привела их надлежном јавном тужиоцу на саслушање.

Како се незванично сазнаје, претучени дечак и нападачи се познају од раније. Случај је преузело надлежно јавно тужилаштво које ће након одређивања степена повреда дечака одлучити за које ће кривично дело теретити шесторицу малолетних насилника.

(Блиц)