Извор:Фото: Твитер принскрин/@sudanalytics_

РЕАГОВАО ДРОГБА Мартинез разочаран због некултурних Француза

Извор: Нпортал

31.10.2023.

20:42

НА ЦЕРЕМОНИЈИ доделе Златне лопте за 2023. годину виђен је један од највећих скандала откако се додељује ова престижна награда. За све су криви помало некултурни Французи који су се показали као ужасни губитници.

Аргентински голман Емилијано Мартинез је добио награду Лав Јашин, односно изабран је за најбољег чувара мреже у 2023. години и то потпуно заслужено.

Приликом изласка на сцену уследила је велика срамота француске публике јер су почели да звижде и псују Мартинеза када је устао.

Након што је примио награду на бину је изашао и његов отац Бето што је било право изненађење за сјајног чувара мреже Астон Виле. 

Мартинез и његов отац су стали са стране како би дали свој коментар о награди, а истовремено је приказан његова сада већ чувена одбрана са финала Мундијала.

У последњим моментима финала, искусни голман је на чудесан начин зауставио француског нападача Коло Муанија те меч одвео на пенале где су "гаучоси" били бољи од "триколора".

BloombergAdria.com

 

Док се приказивала одбрана публика је звиждала, а Мартинез и његов отац су деловали разочарано, када је на сцену ступио Дидијер Дрогба.

Дрогба је одмах јасно и гласно поручио публици да престане са добацивањем, да треба да поштују спорт и покажу поштовање. 

BloombergAdria.com

 

Мартинез је неким својим гестовима након Мундијала изазвао озбиљан револт француске јавности, пре свега исмејавањем Килијана Мбапеа. 

Подсетимо, главна звезда церемоније у Француској био је Лионел Меси који је освоји своју осму Златну лопту, намењену најбољем играчу света у протеклој сезони. 

BloombergAdria.com

 

Поред Месија, велику пажњу светских медија уживао је и најбољи тенисер света Новак Ђоковић.

BloombergAdria.com