Извор:Фото: Танјуг/ОМК МУП РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

ПАО СА 25 МИГРАНАТА: Раније осуђиван за исто кривично дело

Извор: Нпортал

01.11.2023.

15:49

Више јавно тужилаштво у Београду подигло је данас оптужницу против Николе С. (30) због сумње да је септембра ове године у Земуну, у намери да себи прибави противправну имовинску корист, омогућио недозвољен транзит кроз Србију за 25 страних држављана - илегалних миграната из Сирије.

Постоји оправдана сумња да је 5. септембра Никола С. од власника изјамио "Волксwаген Црафтер" за 70 евра, уз напомену да му је возило потребно ради транспорта беле технике у Суботицу и договор да му возило врати истог дана.

Након преузимања возила у које је ушло 25 миграната са намером да се превезу у Мађарску, окривљени је покренуо возило са паркинга, али је убрзо након ступања на коловоз и наиласка власника возила који је покушао да га заустави, Никола С. истрчао из возила које је било у покрету и трчећи се удаљио.

Оптужницом, која је предата Вишем суду у Београду на одлуку о потврђивању, окривљеном се на терет ставља кривично дело Недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи, наводи се у саопштењу тог тужилаштва.

Тужилаштво је предложило суду да окривљеном продужи притвор да не би у кратком временском периоду поновио кривично дело, имајући у виду да је у Мађарској осуђен због истог кривичног дела на пет година затвора и казну протеривања из Мађарске на период од 10 година.
 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".