ВЕОМА ЈЕ КОРИСНО: Зашто не треба бацати покварено млеко?
03.11.2023.
21:30
ЧАК и ако је покварено, млеко се може користити у многе сврхе
Пажљиво погледајте боју поквареног млека, ако је нормалне боје, бело – још може да се користи. Ако је променило боју, баците га.
Калцијум у млеку може помоћи биљкама да брже расту и штитити их од труљења.
Ако сте се питали којим врстама биљака највише прија прихрана из млека, то су енглески бршљан, бегонија и афричка љубичица. Добар је избор за заштиту поврћа, попут тиквица и парадајза, посебно ако га гајите у башти.
Такође, млечна киселина је савршен начин да припремите одрезак или бифтек. Бифтек пре термичке обраде може да одстоји у поквареном млеку.
Од поквареног млека увек можете да добијете кајмак, а рецепата је много.
Млеко које више није за употребу у исхрани можете и користити као крему за лице. Измасирајте своје лице поквареним млеком, па онда то исперите водом. Резултате ћете видети јако брзо.
(Крстарица)