Извор:Фото: АТА имагес

ПОСЛЕ "ХЕРОЈА ХАЛИЈАРДА": Стиже нови Радошев филм

Извор: Нпортал

14.11.2023.

16:00

ПОСЛЕ успеха играног филма "Хероји Халијарда" који се још увек приказује у биоскопима широм земље, екипа увелико ради на припреми новог филмског пројекта, који носи назив - "Чувар иконе Светог Ђорђа".

Реч је о друштвено-ангажованом пројекту, који се бави проблемом одумирања модерног српског села, сучељеног са значајним проблемом депопулације руралних средина, која је условљена различитим околностима у којима природа, врло често, "побеђује" човека.

Тим поводом, јуче су у Градској кући у Нишу, градоначелница Драгана Сотировски и директор "Цонтраст Студиоса" Недељко Бајић, потписали Протокол о сарадњи на реализацији овог играног филма, чији је аутор и сценариста Радош Бајић, а који ће режирати Ђорђе Станимировић. Прва клапа ове актуелне драме пашће почетком марта следеће године у граду на Нишави, док ће снимање бити настављено на локалитетима Јужне Србије, у Осечини, Пецкој и на ширем подручју Београда.

- Драго ми је да је екипа продукције "Цонтраст Студиос" изабрала Ниш да у њему започне снимање свог новог телевизијско-филмског пројекта "Чувар иконе Светог Ђорђа", по сценарију Радоша Бајића, који је на посебан начин везан за Ниш јер је то град његове младости који је са собом понео у најлепшем сећању. Поверење које нам је на овај начин указано само је још један доказ да Ниш полако постаје центар филмске индустрије. Већ неколико филмова снимљено у нашем граду: "Траг дивљачи", "33 Анђела", "Зона Замфирова", "Лагер Ниш".

BloombergAdria.com

- Угостили смо и протагонисте филма "Литица", који је снимљен у Јелашничкој клисури са најпрестижнијим продукцијским кућама из Лондона. Верујем да ће се ова традиција наставити јер је Ниш због Филмских сусрета, који се одржавају већ 58 година, одавно град глумаца у коме се они осећају као код куће јер су увек добродошли. Надам се да ћемо бити добри домаћини и да је ово само наставак добре сарадње коју имамо са нашим Радошем Бајићем и целом екипом која ће радити на овом пројекту - изјавила је овим поводом градоначелница Ниша, Драгана Сотировски.

У сусрет новом пројекту, у ком ће учествовати велики број уметника и филмских сарадника, као и значајна глумачка имена из Србије и региона, сценариста филма, Радош Бајић није скривао задовољство:

- Ниш је град моје ране младости у ком сам завршио средњу школу. Поред чињенице да због Филмских сусрета, који се одржавају више од пола века, има статус града филмске уметности, невелики број филмова је снимљен и снима се у Нишу. Радује ме што ћемо, захваљујући разумевању и подршци одговорих у локалној самоуправи, на чему смо им захвални, то променити.

(Курир)