Извор:Фото: АТА имагес, Јутјуб принтскрин/YUGOgent

"ЗБОГ ЈЕДНЕ ДИВНЕ ЦРНЕ ЖЕНЕ": Нашла је другог и преварила ме

Извор: Нпортал

14.11.2023.

19:16

ПЕВАЧ иза себе је оставио многе хитова, али један, посебан, отпевао је пре неколико деценија и једнако је популаран и данас, а у питању је песма "Због једне дивне, црне жене", коју је посветио добро познатој дами.

Чувени певач ког је обожавала бивша Југа, Крунослав Кићо Слабинац, преминуо је на данашњи дан 2020. године, у 76. години.

Кићо Слабинац је као певач, композитор, гитариста и аранжер остварио велике успехе широм Југославије и, уопштено, Балкана, а био је победник многих манифестација и фестивала.

BloombergAdria.com

Иза себе је оставио многе хитова, али један, посебан, отпевао је пре неколико деценија и једнако је популаран и данас, а у питању је песма "Због једне дивне, црне жене", коју је посветио добро познатој дами.

У интервјуу у Плавом Вијеснику откривено је ко је та "дивна црна жена" из песме:

"Ја гледао сам сунце на истоку како се буди, и гледао сам облаке и јутро у тисућу боја, и склапао очи од бола и скривао сузе, а она је остала тамо далеко у ноћи. Због једне дивне црне жене... ".

Кићо Слабинац је отворено говорио о својој љубави, а ни она  није крила колико јој је певач био драг.

- Али, да сам знао колико ћу због тога пропатити и другима нанети бола, не бих ништа писао... Престао бих да певам. Но, да кренем од почетка. Одлетео сам у Њурорк на турнеју и тамо, стицајем околности, упознао дивну црнокосу девојку. Заљубио сам се као дечак. И као увек у нашој професији, долази оно најтеже. Одлазак. Не знам да ли су то већ године, или сам по нарави такав, али сам у авиону страшно патио. У тој сребрној птици су се сви одушевљавали изласком сунца, а ја сам седео тужан и сам...

"Далеко ме носила птица сребрних крила

У земљу у којој је некада и она била,

Толико сам желио срећу и љубав без краја,

Али живот ме однио даље, далеко од ње...

Због једне дивне црне жене... "

Ту сам написао текст а композиција ми је већ полагано села у уво... У Загребу сам је завршио, а затим снимио на плочу. Постала је тражена јер је искрена и написана у једном даху.

BloombergAdria.com

Међутим, није се све завршило на леп начин.

- Наше познанство и љубав повредили су ме на врло груб начин. Но, да кажем мало више о тој тајанственој, како су је неки називали. Зове се Мира и родила се и живела у нашој земљи све до своје 4. године. Затим је отишла у Сједињене Државе. После толико година, сада је дошла овамо и након месец дана појавио се мали интервју у једном листу. Шта је ту свега надробљено! Нисам веровао својим очима. Жао ми је због ње. Једна искрена инспирација и љубав тако су повређене.

- Није ми јасно зашто су се окомили на мене. Ја ни од кога нисам сакривао Миру, водио сам је свуда са собом, и на излете, и на концерте. Волимо се иако је пре била удата, а то је заиста само наша ствар. Зашто нису могли да буду каваљери према једној жени а не да је безобзирно нападну којекаквим измишљотинама.

Наиме, поменута Мира била је Мирјана Антоновић, позната и по својој борби с Мирославом Илићем на суду и споровима које су водили како би доказала да је певач народне музике отац њеног сина Девина. И Мира памти Кићу по најлепшем и назива га једном од својих највећих  љубави.

- Била је то велика, млада, невина љубав. Били смо јако млади, готово деца. Мислим да се само једном у животу на тај начин може волети, и то се памти. Без обзира на то шта се догоди после, без обзира на то куда вас одведу животни путеви, такве се љубави памте.

- И... из такве љубави може настати много тога, као што се родила и ова песма. Када се искрено воли, онда се то само од себе догоди - рекла је Мирјана о љубави с покојним Кићом, с којим четрдесет година није била у контакту.

Међутим, две године пе његове смрти, поново су се срели, обновили пријатељство и остали у контакту, па ју је, како је рекла, назвао и пре операције и опростио се од ње, као да је слутио шта ће се догодити.

(Глосси)