Извор:Фото: АТА имагес, Н. Скендерија

ПРЕКИНУЛИ СЕТ: Зашто је Лаушевић добио шамар од Берчека?

Извор: Нпортал

19.11.2023.

11:50

ЖАРКО Лушевић је открио да је шамар који је добио од Александра Берчека био прави.

Ако сте гледали филм "Десило се на данашњи дан", сигурно се сећате сцене када Александар Берчек у улози инспектора лупа шамар легендарном Жарку Лаушевићу, којег испитује.

Зарад кадра глумци су често спремни на све, па је тало Лаушевић једном приликом открио да је шамар био прави.

BloombergAdria.com

У овом остварењу Мирослава Лекића, снимљеном 1987. године, Лаушевић је играо Бајру, студента који живи од разношења млека. Младић станује у шупи једног дворишта са младим братом Грецом (Марко Ратић), а убрзо им се придружује и скитница Малеш (Срђан Тодоровић).

У култној сцени, када полицијски инспектор, ког је играо Александар Берчек, шамара Бајру зато што се супротставио клинцима који су му просули млеко, заиста су пљуштали прави ударци.

- Један од њих је извадио нож и ја сам се само бранио - говори Бајра у том кадру, на шта му полицајац лупа шамарчине и одговара:

- Лажеш, бијеш децу, после кажеш да је било у самоодбрани, признај чика инспектору.

Лаушевић је открио да је тада стварно добио батине.

BloombergAdria.com

- Аца и ја смо се договорили да ми удари прави шамар. То је био једини начин да изгледа реално. Добро ме је лупио! Зујало ми је у глави – испричао је глумац у једној емисији и додао да су га и друге колеге тукле.

 

- Шамарао ме је и Бата Живојиновић у филму "Бој на Косову", али сам му вратио у "Октобарфесту". Стево Жигон ме шамарао на проби за филм "Боље од бекства". Питао сам га: "Па што на проби?", а он ми је одговорио: "И на проби!" Али Берчек је то урадио најбоље - присетио се својевремено глумац.

BloombergAdria.com

Да подсетимо, комеморација и испраћај Жарка Лаушевића биће обављени у понедељак 20. новембра.

Испраћај и кремација биће обављени на Новом гробљу у Београду са почетком у 14 часова.