Извор:Фото: Архив Новости

"ШОТРА, СИ ЛУД?" Војин о снимању "Зоне" - полудео због сцене

Извор: Нпортал

23.11.2023.

20:20

ГЛУМАЦ Војин Ћетковић се током снимања филма веома намучио због једне сцене

На данашњи дан рођен је Стеван Сремац, најизразитији представник српске хумористичке прозе којег су прославила део попут "Ивкове славе", "Поп Ћира и поп Спира", као и "Зона Замфирова".

Управо по његовом делу снимљен је и легендарни филм "Зона Замфирова", који је један од најгледанијих и најбољих домаћих остварења, али неки детаљи о њему су тек сада су откривени. Главни глумац Војин Ћетковић који је тумачио лик кујунџије Манета, морао је добро да се помучи да би добио ову улогу.

BloombergAdria.com

Редитељ филма стално га је стављао у нека искушења, па Војин није знао да ће морати да покаже и своје вештине фолклора. Највећи проблем је био што глумац није знао да одигра коло за задате сцене.

- Шотра је у сценарију написао за Манета: 'Види овог, овај је прави мајстор како игра'. Ја му кажем: 'Добро, Шотра, како ћу ја ово да одглумим?', а он ми одговара: 'Иди на фолклор'. И тако сам сваке вечери ишао на часове, и то код неког баџе који ми је доделио да вежбам компликовано, старинско коло, испричао је глумац.

BloombergAdria.com

- Онда дођем после 10 дана на снимање и Шотра ме пита: 'Јеси ли увежбао коло?', а ја кажем: 'Јесам'. Затим Николи Ђуричку и осталима објасни шта треба да раде, и они за 15 секунди одиграју оно што сам ја 10 дана вежбао. Кажем себи: 'Нема везе, сада ћу да покидам'. И крене снимање, и ја одиграм, испричао је Војин у једној емисији, али није ни слутио какав ће шок доживети:

- Одем до Шотре и кажем му: 'Дај ми да видим како сам одрадио сцену'. Он премота снимак и ја схватим да је ме је снимао до груди. Кажем му: 'Јеси ли луд? Сваког дана снимам 12 сати, некада и више, а после тога идем на фолклор. Не знам где сам, будим се у пет ујутру, а ти ми не снимиш ноге'. На то ће он: 'Ајде, богати, видело би се да не знаш, овако се види да знаш, додао је глумац.

(Курир)