Извор:Фото: Депозитфото

РЕШИТЕ СЕ НЕСАНИЦЕ: Ове трикове морате знати

Извор: Нпортал

21.11.2021.

22:30

СА несаницом смо се углавном сви бар једном сусрели. Отприлике 6 до 10 процената одраслих се бори са потпуном несаницом, која је повезана са тешкоћама при успављивању, спавању или прераном буђењу, према новим истраживањима. Ево трикова који вам могу помоћи да се решите

Не идите у кревет док вам се заиста не спава

Иако је придржавање редовног времена за спавање добра идеја, уздржите се од одласка у кревет док не осетите да сте уморни. Ако не заспите у року од 15 до 20 минута, постајете забринути и нервозни, истичу лекари.

Пустите музику која релаксира

Многа студија су показала да одређена музика утиче на квалитет сна и решава несаницу. Кључ је у томе да се слуша будистичка музика пред спавање. Мелодија и ритам ових песама, у нашем уму проузрокује опуштање што доводи до спавања. 

BloombergAdria.com

Не гледајте на сат 

Уколико гледате сваки секунд у сат и нервирате се што нисте још заспали, повећавате стрес и још више будите себе. Покушајте да склоните од себе све сатове и смирите ваше тело.

Устаните сваког јутра у исто време

Ако сте имали проблема да заспите претходне ноћи, можда би било примамљиво да касније и устанете ујутру. Међутим, улазак у неправилан распоред може да вас спречи да напредујете.

Техника диса

Ставите врх језика иза горњих предњих зуба, потпуно издахните на уста. Затворите уста и удахните кроз нос док у себи бројите до четири. Затим задржите дах и бројите у себи до седам. Отворите уста, потпуно и гласно издахните док бројите до осам. Поновите ово бар три четири пута. Ова техника опушта и гарантује брз сан. 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".