КРЕМАСТА ПОСЛАСТИЦА: Направи Титову торту
27.11.2023.
09:42
ФИНА КРЕМАСТА посластица укусне комбинације чоколаде и ораха подсећа на осамдесете, а укус је фантастичан.
Јосип Броз Тито био је познат као велики гурман и љубитељ домаће хране и колача, а ово је рецепт за његову омиљену посластицу. Неки га зову Титов колач, а познат је и по имену Титова торта.
Јосип Броз Тито био је познат као велики гурман и љубитељ домаће хране и колача, а ово је рецепт за његову омиљену посластицу. Неки га зову Титов колач, а познат је и по имену Титова торта. Фина кремаста посластица укусне комбинације чоколаде и ораха подсећа на осамдесете, а укус је фантастичан.
Састојци:
За бисквит:
- 4 јаја
- 200 г шећера
- 1 ванилин шећер
- 100 г млевених ораха
- 5 кашика куване црне кафе
- 5 кашика брашна
- 1 прашак за пециво
- 3 кашике уља
За први крем:
- 400 мл млека
- 5 пуних кашика брашна
- 2 жуманца
За други крем:
- 200 г маргарина
- 10 кашика шећера
- 1 ванилин шећер
- 100 г отопљене чоколаде за кување
- 3 кашике ораха
Припрема:
Бисквит: Беланца умутити у чврст снег. Жуманцима додати шећер и умутити. У смесу са жуманцима додати уље, охлађену кафу, брашно, прашак за пециво и орахе, све мутити док се не сједини. На крају додати снег од беланаца. Смесу за бисквит пећи у загрејаној рерни на 180 степени око 30 минута.
Први крем: У млеко додати жуманца и брашно и умутити миксером. Затим ставити на ватру да лагано прокува и мешати док се не добије смеса као пудинг.
Други крем: Чоколаду отопити и додати маргарин. Затим додати шећер, ванилин шећер и орахе, па све сјединити.
Оба крема сјединити. На кору намазати фил, па посути млевеним орасима и чоколадом.