Извор:Фото: Н. Скендерија, Профимедиа

И ученици 8. разреда имају право на 10.000дин У ОВОМ СЛУЧАЈУ

Извор: Нпортал

29.11.2023.

17:58

МИНИСТАР финансија Синиша Мали и данас се огласио на друштвеној мрежи Тик Ток и причао о детаљима о уплати новчане помоћи од 10.000 динара средњошколцима у Србији. Добио је бројна питања, на која је директно одговорио.

Једно од питања на мејлу било је о томе да ли постоји могућност да ученик добије помоћ ако његов родитеље нема рачун у банци.

Мали одговара са "Не" и додаје да је у том случају неопхподно да родитељ отвори рачун јер се новац не исплаћује у готовини. Наравно, уколико нема сам ученик.

На питање да ли 10.000 динара добијају и ученици приватних средњих школа, Мали одговара са "Да":

Стигао је и упит из Републике Српске, где се људи интересују да ли и они могу да конкуришу за помоћ. Мали одговара са "Не".

Занимљиво је питање и о томе да ли ученици прве године средњих музичких школа, а који тренутно похађају осми разред основне школе, могу да добију помоћ? Мали их је овде обрадовао и одговорио са "Да".

Министарство финансија је недавно потврдило да су формулари за новчану помоћ од 10.000 динара подељени средњим школама широм Србије. Ученицима је потребно да попуне формулар са својим бројем текућег рачуна, или у случају да га немају, да наведу број рачуна својих родитеља.

(Курир)