Извор:Фото: Д. Миловановић

ЗАНОСНА ЛЕПОТА: Мирина слика из младости

Извор: Нпортал

30.11.2023.

12:20

НОВИНАРКА и водитељка Мира Адања Полак спада међу најцењеније у свом послу, а популарност је стекла бројним ексклузивним интервјуима.

Она потиче из јеврејске породице, а детињство је провела у Суботици. Пред полазак у основну школу се доселила у Београд где је завршила и Гимназију и Филозофски факултет Универзитета у Београду.

Своје знање и вештине је усавршавала у Швајцарској, Великој Британији и Сједињем Америчким Државама. После студија, радила је као стјуардеса у ЈАТ-у, а потом и као шеф маркетинга у Експорт пресу.

На популарној Инстаграм страници појавила се ретко виђена фотографија новинарке из младости, а пратиоци нису крили своје изненађење.

О свом приватном животу говори веома ретко, а деценијама је у браку са Мартином Дарком Полаком.

Након осам побачаја, родила је сина Марка, а данас има троје унучића који су дефинитвни центар њеног света. Мира Адања Полак рођена 22. августа 1942. године што значи да има 81 годину.

BloombergAdria.com

 

Позната дама једном приликом је признала да је готово све што је имала продала како би одрадила посао на најбољи могући начин.

- Од 1992. године није остало ништа да се прода. Углавном сам све што је могло да се прода, продала сам да бих могла да отпутујем и урадим оно што ме интересује. Видите када имате могућност да нешто снимите, ви немате времена да чекате неки потпис или неко одлучи, дође и сложи. Ви тада седате на авион, одлазите и то урадите. После тога седите, монтирате и размишљате како ћете да направите квалитетан прилог - рекла је легендарна новинарка својевремено.