ЂОКОВИЋЕВ ШАМПИОНСКИ ЈЕЛОВНИК: Дисциплином до успеха
23.11.2021.
08:28
ДОСТА се прича о јеловнику Новака Ђоковића.
Већински део популације му замера што не једе месо, што једе пресну храну. Истина је да најбољи тенисер света није био толерантан на неке намирнице, па му је сарадња са доктором Игором Четојевићем, доста помогла 2011. године.
Тада је, Четојевић, урадио потребне анализе, схватио у чему је Новаков здравствени проблем и саставио је јеловник, по којем се Ђоковић и дан данас храни. Од тада Новак има осам правила којих се стриктно придржава и који му помажу да остане здрав, како би се носио са изазовима на спортском терену.
Осам правила најбољег на свету су:
- Не једе глутен и млечне производе
- Шећер своди на минимум
- Највише једе поврће, пасуљ, рибу, орашасто воће, семенке, сочива
- Не једе црвено месо
- Највећи део јеловника је биљног порекла
- Храну жваће дуже како би се добро сварила
- Храну треба ускладити са потребама тела
- Пије чашу млаке воде чим устане