Извор:Фото:Н.Парушић/АТА имагес/ Профимедиа

МИЛИОНИ: Колико је Прија "чисто" пара зарадила у Загребу

Извор: Нпортал

11.12.2023.

12:04

ЗБОГ Александре Пријовић су у Загребу били попуњени хотели и апартмани, а због еуфорије која је владала, биле су закрчене и улице, те су се родиле и нове пословне идеје.

Александра Пријовић с пет концерата у шест дана је рекордерка у попуњавању загребачке Арене. У том периоду кроз Арену је прошло око 90.000 људи.

Ипак, како тврди један корисник "Икса" (некадашњи Твитер), Прију је слушао сваки осми становник Загреба, што је до сад такође незабележено.

- Александра Пријовић, гледа је сваки осми становник Загреба - између осталог се наводи у твиту овог корисника.

Подсетимо, због Пријовићке су у Загребу били попуњени хотели и апартмани, а због еуфорије која је владала, биле су закрчене и улице, те су се родиле и нове пословне идеје.Тако су аутопревозници из Славоније обожаваоцима дали одличну понуду: покупе их на кућној адреси, довезу до Арене, а онда врате кући и то за 50 евра.

BloombergAdria.com

- И пре него што сам објавио превоз, добио сам пуно упита. Баш су ме "ишамарали" порукама - прича славонски власник фирме за превоз путника.

Цене за групе биле су нешто ниже, али вртеле су се око 50 евра. За 16 путника по концерту зарадио је 800 евра. За пет дана њихова је зарада била је око 4.000 евра, а кад се одузме трошак горива, долази се до износа од 3.500 евра. Била је претежно женска клијентела.

Њихова фирма није била једина која је одлучила да вози на Пријовићку, интерес је био толики да се развила конкуренција. Туристичка агенција из Међимурја у свом превозу је нудила пиће добродошлице и кувано вино, те парти атмосферу.

BloombergAdria.com

Пријовићку су ипак највише слушали сви они који су ових пет концерата радили у загребачкој Арени. Обезбеђење, гардероберке и конобари. На гардероби их је било 50, у обезбеђењу 220, а конобара 180, рекли су организатори.

- Топ нам је било, јако волимо Прију. Било је доста бакшиша. Највише се наручивало пиво, а од жестине виски и џин - говоре девојке из гардеробе.

BloombergAdria.com

Из Туристичке заједнице града Загреба кажу да је током периода од 1.12.- 5.12. број долазака у односу на претходну годину био већи за 22 посто, а број ноћења већи за 14 посто.

Прија је са породицом, пријатељима и бендом одсела у луксузном хотелу на недељу дана. Ноћ у њиховом делукс апартману износи око 400 евра. Кад се све сабере и одузме, певачица је чисто зарадила око 2,5 милииона евра.

(24сата.хр)