Извор:Фото: Профимедиа

ПАЖЊА: Шта нам доноси последњи РЕТРОГРАДНИ Меркур у години

Извор: Нпортал

11.12.2023.

22:38

Од 13. децембра 2023. до 1. јануара 2024. године, Меркур, планета комуникација, кретаће се ретроградно последњи пут у години

Овај ретроградни Меркурће највише утицати на Јарца, Вагу, Овна и Рака. Генерално се сматра да ретроградно кретање указује на негативне призвуке, према астрологији. То може довести до свега – астролози сматрају да то може резултирати променама у пријатељствима или несугласицама, неспоразумима, анксиозношћу и главобољом, и неизвесношћу око посла и личних пројеката, преноси Атма.хр.

Последњи ретроградни Меркур у 2023. мало се разликује од претходна два, због чињенице да се креће уназад од Јарца до Стрелца. То ће инспирисати велике мисли и жељу да добијете признање и постигнете ствари које сте одувек желели. Али, с друге стране, то ће вас натерати да поклекнете, учинити вас немирним, створити одлагања и спутавати вас. То је помало мучан осећај, што значи да ћете морати да преиспитате уверења да бисте превазишли та ограничења. Не паничите, прихватите промену.

Указивање на потенцијалне проблеме на крају неће ништа променити, зато избегавајте да драматизујете. Одржавање смирености не само да ће помоћи вашем општем изгледу, већ ће такође осигурати да сте у много бољој позицији да се носите са свим неочекиваним променама током овог времена.

BloombergAdria.com

Чувајте се озбиљних разговора

Меркур би могао да донесе неспоразуме, па размислите о „притискању паузе“ у свим важнијим разговорима који ће имати дугорочан утицајна вас. Где год је то могуће, најбоље је сачувати велике разговоре за време када се Меркур врати у нормалу јер ће вам то вероватно уштедети невоље.

Погледајте око себе

Ретроградни Меркур је такође добар тренутак да се осврнете уназад и размислите о томе где улажете своје време и енергију. Можда сте заузети послом који одузима време вашој породици, или можда занемарујете омиљени хоби – равнотежа је важна у сваком тренутку, не само у овом периоду.

(Сенса)