Извор:Фото: Профимедиа

ДАНАС ЗАРАЂУЈЕ БОГАСТВО Шта Ана Ивановић има од образовања?

Извор: Нпортал

12.12.2023.

18:36

КАДА је имала пет година, Ана је од родитеља тражила да је упишу у локалну школу тениса.

Ана Ивановић једна је од само 28 тенисерки у историји које су се домогле првог места ВТА листе. На тој позицији провела је укупно 12 недеља.

BloombergAdria.com

Успешну каријеру прекинула је по многима прерано, 2016. године, али разумели смо њену жељу да се посвети породици.

Срећно је удата, има троје деце, основала је козметички бренд, а понекад се лати и рекета када је ухвати носталгија. Недавно је заинтригирала фанове фотографијом са терена, уз коју је написала да се радује предстојећој сезони.

BloombergAdria.com

А све је почело пре више од три деценије. Када је имала пет година, Ана је од родитеља тражила да је упишу у локалну школу тениса. Идол јој је била Моника Селеш.

Са свега 17 година домогла се јуниорског финала Вимблдона, када је шира јавност и чула за њу.

BloombergAdria.com

Када сте од малих ногу у свету професионалног спорта, морате ту своју љубав да ускладите са обавезама око учења. Ана, која је живела на Новом Београду, завршила је Основну школу „Мајка Југовића”, која се налази у земунском Градском парку.

Када је почела да учествује на професионалним турнирима и више путује по свету, било је јасно да ће средњу школу морати да заврши ванредно.

BloombergAdria.com

Као амбасадорка Уницефа у Србији, славна тенисерка ангажована је у мисији „Школе без насиља” и кад год је овде, користи прилику да се дружи са београдским ђацима.