Извор:Фото: МВ, Јутјуб принтскрин/Душан Новаковић, Профимедиа

ОЧЕКУЈЕМ ОДЛИЧНУ АТМОСФЕРУ: Пеп се присетио гостовања Звезди

Извор: Нпортал

13.12.2023.

12:02

ФУДБАЛЕРИ Црвене звезде дочекују вечерас од 18.45 на стадиону "Рајко Митић" екипу Манчестер Ситија на опроштају од Лиге шампиона.

Синоћ је у у препуном Медија центру стадиона "Рајко Митић" тренер "грађана" Пеп Гвардиола одржао конференцију за медије у којој је имао само речи хвале за српског првака. 

Гвардиола је бираним речима говорио је Србији и Звезди као ривалу. Изјавио је да је шампион Србије институција и да је играње на "Маракани" увек притисак.

- Играмо против историјског клуба који је освојио Лигу шампиона - изјавио је Пеп.

Потом се присетио и утакмице из 1996. године када је носио дрес Барселона. Тада је такође био Звездин противник, али као играч.

- Пре много година био сам овде са Барселоном и знам да је атмосфера била веома, веома добра. Очекујем исто и овај пут. Играчи такође уживају у таквој атмосфери. Много је боље него играти пред празним стадионом - рекао је Гвардиола. 

Тим из Љутице Богдана је на свом званичном Инстаграм профилу објавио фотографију трофеја намењеног освајачу Лиге шампиона, а у позадини се виде црвена и плава боја, односно Звездина и Ситијева боја, као и године када су тимови подизали овај пехар.

У опису фотографије стоји: "Шампион дочекује шампиона".

Вечерашњи меч нема неки такмичарски значај јер је у групи у којој се налази српски шампион после прошлог кога све јасно.

Након пет одиграних кола, Манчестер сити је обезбедио пласман у нокаут фазу Лиге шампиона и групу "Г" ће завршити као првопласирана екипа без обзира на резултат београдске утакмице. 

Са друге стране, црвено-бели су се након прошлог кола опростили од пролећа у Европи и изабраници Барака Бахара више немају никакве шансе за треће место које води у Лигу Европе. 

И док се навијачи Црвене звезде припремају за спектакл, гости из Манчестера неће имати подршке. Долазак у Београд и Србију на меч са Црвеном звездом никоме није био интересантан те је клуб из Манчестера потврдио да обуставља продају улазница за гостовање у главном граду Србије.

Сити без четири звезде на Маракани

У тиму Ситија неће бити повређених Кевина Де Брујнеа, Ерлинга Халанда, Жеремија Докуа, али ни голмана Едерсона Мораеша.

Менаџер Пеп Гвардиола је преломио да пружи предах сјајном бразилском чувару мреже и у српску престоницу поведе 23 фудбалера. У тој групи је неколико омладинаца попут Алејне, Тејлора, Сусоха и Хамилтона, поред већ прикљученог Боба првом тиму.

Како се актуелни шампион Енглеске и Европе налази у густом распореду Премијер лиге, Лиге шампиона, а уз то ће ускоро на пут у Саудијску Арабију на Светско клупско првенство, јасно је да ће Каталонац комбиновати на Маракани.

Британски медији најављују мешани тим, али свакако снажан:

Ортега – Луис, Аканџи, Стонс, Гомез – Филипс, Нуњез – Боб, Грилиш, Фоден, Алварез