КАКВА ДОМАЋИЦА: Пуњене паприке Александре Пријовић
19.12.2023.
07:40
НАКОН СЕРИЈЕ успешних концерата широм земље и региона Александра Пријовић обрадовала је фанове породичним рецептом за пуњене паприке којима нико не може да одоли.
Пуњене паприке Прија радо спрема својим најмилијима, а када „загусти” у помоћ јој увек прискаче мајка Борка Михајловић.
- Овај историјски тренутак сам морала да забележим. Хвала мама на помоћи преко видео-позива - поручила је певачица.
Састојци
600 г млевеног меса 2 главице црног лука 100 г пиринча 1 јаје 1 кашика алеве паприке 2 парадајза 12 паприка бабура 1 кашика брашна 0,5 л парадајз сока мало уља мало соли бибер суви биљни зачин
Пуњене паприке по рецепту Александре Пријовић
Паприке опрати, извадити петељке и очистити од семенки. Црни лук ситно исецкати и продинстати га на мало уља. Додати млевено месо и зачине по укусу.
Све кратко продинстати па додати пиринач и јаје. Овом смесом пунити паприке. Отворе паприка затворити танким комадом свежег парадајза.
Ређати их у дубљу шерпу и долити онолико воде да буде ниво до врха паприка. Кувати на лаганој ватри око сат времена. У шерпицу сипати мало уља, додати кашику брашна, кратко пропржити па додати алеву паприку.
Готову запршку улити у шерпу са паприкама, додати парадајз сок и кувати још 15 минута.