Извор:Фото: Принтскрин Инстаграм aleksandraprijovic

КАКВА ДОМАЋИЦА: Пуњене паприке Александре Пријовић

Извор: нпортал

19.12.2023.

07:40

НАКОН СЕРИЈЕ успешних концерата широм земље и региона Александра Пријовић обрадовала је фанове породичним рецептом за пуњене паприке којима нико не може да одоли.

Пуњене паприке Прија радо спрема својим најмилијима, а када „загусти” у помоћ јој увек прискаче мајка Борка Михајловић.

BloombergAdria.com

 

- Овај историјски тренутак сам морала да забележим. Хвала мама на помоћи преко видео-позива - поручила је певачица.

BloombergAdria.com

 

Састојци

600 г млевеног меса 2 главице црног лука 100 г пиринча 1 јаје 1 кашика алеве паприке 2 парадајза 12 паприка бабура 1 кашика брашна 0,5 л парадајз сока мало уља мало соли бибер суви биљни зачин

Пуњене паприке по рецепту Александре Пријовић

Паприке опрати, извадити петељке и очистити од семенки. Црни лук ситно исецкати и продинстати га на мало уља. Додати млевено месо и зачине по укусу.

Све кратко продинстати па додати пиринач и јаје. Овом смесом пунити паприке. Отворе паприка затворити танким комадом свежег парадајза.

Ређати их у дубљу шерпу и долити онолико воде да буде ниво до врха паприка. Кувати на лаганој ватри око сат времена. У шерпицу сипати мало уља, додати кашику брашна, кратко пропржити па додати алеву паприку.

Готову запршку улити у шерпу са паприкама, додати парадајз сок и кувати још 15 минута.

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".