Извор:Фото: Танјуг

АУТОБУС СМРТИ: Превознику се одузима дозвола?

Извор: Танјуг

23.11.2021.

21:16

МИНИСТАРСТВО саобраћаја покренуло је поступак за одузимање дозволе превознику „Беса транс“, након несреће њиховог аутобуса у Бугарској у којој је погинуло 46 путника, саопштио је данас министар саобраћаја Северне Македоније Благоје Бочварски.

Како је наведено на конференцији за новинаре министарства, према до сада добијеним информацијама овај превозник обављао је међународни превоз са дозволом, али не и за конкретно возило, преноси Телма.

“Превозник није пријавио изгорело возило у складу са чланом 11 став 5 Закона о друмском саобраћају и стога се оно не налази у електронској бази података Министарства саобраћаја и веза", рекао је Бочварски.

Изражавајући жаљење због страдалих у аутобуској несрећи, Бочварски је истакао да Министарство саобраћаја и веза у сарадњи са другим државним институцијама и бугарским властима ради на утврђивању свих узрока несреће.

Влада је на данашњој седници задужила Државну саобраћајну инспекцију да спроведе ванредни инспекцијски надзор.

У саобраћајној несрећи на аутопуту Софија-Благојевград, близу села Боснек, ноћас у 3:00 сата, запалио се аутобус “Беса транса” са северномакедонским регистарским таблицама, који се враћао из Истанбула.

У несрећи је погинуло 46 путника, а седам повређено.