ПРАСЕ НА САШИН НАЧИН: Спремите печење у властитој кухињи
29.12.2023.
10:03
ЧУВЕНИ кувар Саша Мишић, добро познат јавности као Саша из "Паклене кухиње", поделио је свој рецепт за новогодишњу трпезу.
Нова година је светски празник због кога се окупљају пријатељи и сви чланови породице.Трудимо се да Нову годину дочекамо у што најбољем расположењу. Када је реч о трпези, трудимо се да буде богата. Добро је познато да народ у Србији воли јаку храну, с тога је Саша отворио своју куварску књигу и несебично нам предложио један савршен породични ручак.
-Верује се да неке намирнице ако се једу за нову годину доносе срећу и
успех. А то је за нас прасенце- прокоментарисао је Саша који је открио како спремити најсочнији свињски бут:
Састојци:
- 1000 г свињског бут
- со по вољи
- бибер по вољи
- 200 г свињске масти
- 100 меда
- 2 чена белог лука
- 100 г сенф
- 100 г рен
- Гранчица рузмарин
- 100 г туцане паприке
Припрема:
Месо посолите и побиберити, а затим у плех који сте намастили
или обложили пек папиром. У посуди помешајте уље, млевени бели
лук, сенф, рен сецкани рузмарин и туцану паприку. Затим премажите месо са обе стране. Пеците у загрејаној
рерни на 200°Ц око 120 минута па евентуално покријете са фолијом
минута. Улепшајте прасе саппивом тамним.