Извор:Фото: В. Данилов, Д. Карадаревић

ПРАСЕ НА САШИН НАЧИН: Спремите печење у властитој кухињи

Извор: С.Рудић

29.12.2023.

10:03

ЧУВЕНИ кувар Саша Мишић, добро познат јавности као Саша из "Паклене кухиње", поделио је свој рецепт за новогодишњу трпезу.

Нова година је светски празник због кога се окупљају пријатељи и сви чланови породице.Трудимо се да Нову годину дочекамо у што најбољем расположењу. Када је реч о трпези, трудимо се да буде богата. Добро је познато да народ у Србији воли јаку храну, с тога је Саша отворио своју куварску књигу и несебично нам предложио један савршен породични ручак. 

BloombergAdria.com

 

-Верује се да неке намирнице ако се једу за нову годину доносе срећу и
успех. А то је за нас прасенце- прокоментарисао је Саша који је открио како спремити најсочнији свињски бут: 


Састојци

  • 1000  г свињског бут
  • со по вољи 
  • бибер по вољи 
  • 200 г свињске масти   
  • 100 меда 
  • 2 чена белог лука
  • 100 г сенф
  • 100 г рен 
  • Гранчица рузмарин 
  • 100 г туцане паприке

Припрема:
Месо посолите и побиберити, а затим у плех који сте намастили 
или обложили пек папиром. У посуди помешајте уље, млевени бели
лук, сенф, рен сецкани рузмарин и туцану паприку. Затим премажите месо са обе стране. Пеците у загрејаној
рерни на 200°Ц око 120 минута па евентуално покријете са фолијом
минута. Улепшајте прасе саппивом тамним.