ЛАКО И БРЗО СЕ ПРАВИ: Новогодишњи рецепт за божанску торту
29.12.2023.
10:08
НОВОГОДИШЊИ празници нам стижу, па је пожељно на време свој дом и трпезу украсити што је лепше могуће.
Млада куварица Драгана Недељковић, открилаје како на свој начин припрема трпезу за предстојеће празнике. Открила је и своју малу тајну, тачније дала препоруку шта спремити za praznike koji нас окупљају у топлој атмосфери.
На питање које је то омиљено традиционално српско јело, поменула је једно неизоставно, које већина обожава на прославама:
-Сарма, мислим да је то једно од омиљених јела традиоционалне кухиње. Ја ћу вам дати један одличан рецепт, како можете брзо да направите.
- 1кг јунећег меса
- 400г лука
- 4 шаргарепе,
- Уље,
- Зачини по укусу
- 80грама пиринча
Прво испржити лук и шаргарепу, па затим месо и све остале састојке. Сарма треба да буде добро зачињена, да би била укусна.
Ту је и посластица коју је сама направила и радо је предлаже у новогодишњој ноћи: