Извор:Фото: Принтскрин/Инстаграм/_gagina_kuhinja_

ЛАКО И БРЗО СЕ ПРАВИ: Новогодишњи рецепт за божанску торту

Извор: С.Рудић

29.12.2023.

10:08

НОВОГОДИШЊИ празници нам стижу, па је пожељно на време свој дом и трпезу украсити што је лепше могуће.

Млада куварица Драгана Недељковић, открилаје како на свој начин припрема трпезу за предстојеће празнике. Открила је и своју малу тајну, тачније дала препоруку шта спремити za praznike koji нас окупљају у топлој атмосфери. 

На питање које је то омиљено традиционално српско јело, поменула је једно неизоставно, које већина обожава на прославама: 

-Сарма, мислим да је то једно од омиљених јела традиоционалне кухиње. Ја ћу вам дати један одличан рецепт, како можете брзо да направите. 

  •  1кг јунећег меса 
  • 400г лука 
  • 4 шаргарепе, 
  • Уље, 
  • Зачини по укусу 
  • 80грама пиринча  

Прво испржити лук и шаргарепу, па затим месо и све остале састојке. Сарма треба да буде добро зачињена, да би била укусна. 

Ту је и посластица коју је сама направила и радо је предлаже у новогодишњој ноћи: