Извор:Фото: Архив Борбе

"УБИЈЕН СТЕФАНОВ ОТМИЧАР" 7 метака у главу усред Шпаније

Извор: Нпортал

01.12.2021.

18:26

ПРЕ 21 године, 23. новембра, отет је Стефан Живојиновић, син певачице Фахрете Живојиновић - Лепе Брене и тенисера Слободана Бобе Живојиновића.

* "Нпортал" је решио да направи реконструкцију отмице Стефана Живојиновића и да из архиве извуче старе новинске текстове о овом случају. *

Мојмир Радуловић, човек за кога се спекулисало да је отео Стефана Живојиновића (иако се тај догађај званично није ни десио када је полицијска истрага у питању), убијен је 2005. са седам метака у главу у шпанском летовалишту. Поједине новине у Србији су тај догађај представиле као "убиство отмичара Стефана Живојиновића", а ми у целости преносимо један од тих текстова:

Убијен отмичар

"Лепа Брена требало је да гостује у Шоуу "Ништа особно", Који на Хрватској телевизији води Нивес Иванковић, позната по улози Наташе Југ из сапунице "Вила Мариа". Све је било догворено и продуцент емисије Евдин Софтић пошао је у Београд да договори детаље снимања, а онда је стигла вест да је Брена ипак - непожељна. То се и могло очекивати будући да има назнака да би убиство Мојмира Радуловића могло имати везе са породицом Живојиновић.

BloombergAdria.com

 

Наиме, најутицајнији хрватски политички недељник "Глобус" објавио је да је Радуловић ликвидиран због својевремене отмице сина Лепе Брене. О њему су хрватске безбедносне службе сазнале да је сарађивао, са  до данас непознатим отмичарима који су тражили и добили тадашњих 2.5 милиона ДЕМ.

Исплата је наводно обављена на подручју Дубровника, где је Радуловић извесно време живео, откако се оженио Дубровчанком Иваном Поповић. У том граду није дуго остао, јер су му локални мафијаши, у знак упозорења да је непожељан, минирали кућу. Тада се са породицом преселио у Загреб, а касније у Шпанију, где је наставио да се бави криминалним активностима које су обуихватале шверц оружја, људи, наркотика, нафте и цигарета"

(Архив Борбе, Свет 17.11.2005.)  

Све делове серијала "Ретроспектива отмице Стефана Живојиновића" можете прочитати на ОВОМ линку.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".