Извор:Фото: АТА имагес, Профимедиа

"СРБИ СУ НЕСЛОЖНИ" Како Бора слави Божић у Словенији

Извор: Нпортал

06.01.2024.

20:38

"ИМА 24 различита српска удружења, док се сви остали друже. Тако да смо организовани класично српски."

Легендарни рокер Бора Ђорђевић који је пропутовао пола света испричао је како се прославља Божић на различитим меридијанима, укључујући и Словенију где тренутно живи.

Певач истиче да је у дому Ђорђевића слична атмосфера као и код већине људи.

- Класично је. Дођу гости, наравно, буде печеница. А, увек буде и нека добра прича.

Бора се присетио једног Божића из времена када је живео у САД, као и једне живописне приче тамошњих гастарбајтера - смешне и трагичне.

BloombergAdria.com

- Имам једну добру Божићну причу. Један наш човек живео је напољу, у Америци, и слави Божић. Како ће, шта ће, дошло му друштво из краја, из домовине. Свега има, ал’ нема печенице. Фрка. Има пића колико треба, пију људи и сети се он… Каже гостима да ће сада да донесе печеницу и заиста се врати за пола сата са живим јагњетом. Прикољу јагње јадно, поједу га, попију све што се попити могло. Поједу јагње до последње коске и легну, поспавају. Негде у 10 ујутру сутрадан неко куца на врата. Бунован и поспан домаћин отвара. Дошле две старије госпође из пет шопа да виде како се јагње снашло у новој средини. (Бора жмури) Јако тужна Божићна прича.

BloombergAdria.com

То је једна од прича са божићних окупљања у САД, а Бора последњих година живи у Словенији.

- Класично. Има нас Срба доста који живе у Словенији. И наравно несложни су. Има 24 различита српска удружења, док се сви остали друже. Тако да смо организовани класично српски.

(Гранд)