Извор:Фото: АТА имагес, Профимедиа

КО ЈЕ ПРОМЕНИО ВЕРУ?Ко од светских звезда слави данас Божић?

Извор: нпортал

07.01.2024.

10:19

ТОМ ХЕНКС, Кристијан Бејл, Адријана Лима... ово је списак иностраних познатих личности које Божић славе 7. јануара.

Поједини ову традицију поштују због порекла, а нису ретки ни они који су прешли у православље захваљујући својим партнерима.

Ево ко све у Холивуду прославља православни Божић:

Данас Божић славе Том Хенкс и Кристијан Бејл, ријалити звезда Ким Кардашијан, манекенка Наоми Кембел и глумица Џенифер Анистон, те глумице Мила Јововић и Тина Феј, али и глумац Џонатан Џексон.

Отац славне холивудске глумице Џенифер Анистон рођен је у Грчкој, тачније на Криту, те је своју ћерку васпитавао у духу православља. Лепа глумица Божић слави 7. јануара уз све обичаје које налаже православна вера. Осим тога, познато је и да Џенифер често даје прилоге црквама под окриљем Васељенске патријаршије.

BloombergAdria.com

 

Бивши немачки фудбалер Бастијан Швајнштајгер почео је да прославља православни Божић након што је ступио у брак са српском тенисерком Аном Ивановић. У њиховом дому поштују се оба Божића . "Ми имамо среће, а и наши дечаци имају среће што славимо два Божића, с тим што само за један добијају поклоне", рекла је недавно Ана у интервјуу за Курир.

Најпознатија старлета на свету Ким Кардашијан има Јерменске корене, захваљујући оцу Роберту. Старлета често с поносом истиче своје јерменско порекло, а љубав и поштовање које је осећала према оцу Роберту нису се умањили ни када је он преминуо. Из тог разлога, она због деце и бивпег супруга слави Божић 25. децембра, али и 7. јануара.

Манекенка и Викторијин анђео Адријана Лима годинама је била у браку са српским кошаркашем Марком Јарићем, са којим има фдве ћерке. Манекена је тада прихватила да слави два Божића, а ту традицију наставила је да поштује и након развода, те сваке године на друштвеним мрежама дели честитку за Божић, а неколико пута је то урадила и на српском језику.

BloombergAdria.com

 

Елизабет Стаматина Феј америчка је глумица, комичарка, сценаристкиња и продуценткиња. Светску славу стекла је као чланица глумачке поставе скеч-комедије Уживо суботом увече у периоду од 1998. до 2006, а затим и као креаторка и главна глумица у ситкому Телевизијска посла. Такође је позната по улогама у филмовима Опасне девојке (2004), Бејби мама (2008), Ноћ за памћење (2010), Пријемни (2013) и Мапетовци: Најтраженији (2014). Позната комичарка и глумица вуче православне корене захваљујући мајци која је Гркиња.

Чувеног певача Викенда одгајале су мајка и бака након развода родитеља. Једном приликом је истакао да је као дете често ишао са баком на служења при Етиопијској православној цркви.

Глумац Кристијан Бејл је примио православну веру након женидбе са Сандра Сиби Блажић, манекенком српског порекла. Њени родитељи су још шездесетих година прошлог века отишли у Америку, а у њиховом дому се и дан данас практикују сви наши обичаји.

Звезда серије "Вампирских дневника" Нина Добрев православне је верописповести. Њен отац пореклом је из Бугарске, а мајка из Грчке. Глумица је и након пресељења у Канаду, наставила да поштује обичаје.

Глумац који је пет пут пута добио награду Еми, а најпознатији је по улози Лакија Спенсера у серији "Општа болница" Џонатан Џексон, прешао је у православље 2012. године, док је прије тога био протестант.

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".