Извор:Фото: АТА имагес

"СМЕЈАЛИ МИ СЕ": Како је Срђан Тодоровић добио надимак Жика?

Извор: Нпортал

08.01.2024.

11:00

ГЛУМАЦ и музичар Срђан Жика Тодоровић већ годинама је на јавној сцени, али да ли сте се икад запитали зашто чувеног глумца зову баш Жика?

Глумац Срђан Жика Тодоровић је један од наших најцењенијих глумаца. Својим глумачким бравурама и упечатљивим улогама, учинио је да га публика заувек заволи. 

Глумац је познат и по свом надимку те многи када изговарају његово име изговоре и Срђан Жика Тодоровић.

Одакле му тај надимак, испричао је једном приликом чувени глумац.

– Нажалост, немам никакву занимљиву анегдоту како сам добио надимак Жика. Просто, не сећам се. У првом разреду основне школе, није био ниједан Жика у одељењу. Тада су била модерна имена Дејан, Зоран, Драган... Жика је подсећало на неку провинцију и било је, онако, смешно... –рекао је Срђан.

BloombergAdria.com

– Увек је био неки Жика. И ваљда је то нама било смешно и причали смо неке вицеве "Жика пе*ер", "Тоза вампир", па смо ми глумили те вицеве, нисмо их само причали ја и један мој ортак. И онда сам тако остао Жика пе*ер, он је остао Тоза вампир. Али у то време, тада друга реч је била но, но, па су ортаци скратили на Жика и буквално од првог средње мене зову сви Жика – испричао је глумац у емисији "Амиџи шоу" и додао да и њега супруга Ана зове управо Жика.