Извор:Фото: Новости

УБИСТВО У ПАНЧЕВУ: Оставили га да умре да би га опљачкали

Извор: Нпортал

09.01.2024.

13:05

ДРАГОМИР Ј. (45) звани Гиле из Старчева преминуо је након што су га брутално претукли младићи стари свега двадесетак година уочи дочека Нове године у Панчеву! Несрећног Старчевца су тукли до те мере да су му смрскали лобању и кичмени мождину, а после готово целонедељне борбе лекара он је преминуо за Божић!

Како се сазнаје, стравичан злочин се догодио 31. децембра само сат времена пред дочек Нове године. Двојица младића, стара свега 20 и 22 године, су Драгомира брутално пребили, а према речима познаника, затим га оставили да умре у грмљу, а поред тога покушали су да га и опљачкају.

- Драгомир је тај дан радио и после посла је свратио у једну кафану код Зелене пијаце у Панчеву, како би уочи дочека попио неко пиће, а затим отишао кући. За његов сто су села двојица тинејџера. Неки причају да су му тражили да им плаћа пића, а да кад је одбио да је брутално претучен, док неки кажу да су на смену плаћали туре, али да је свађа избила око неких четири вињака ко ће да плати - каже једна од Драгомирових пријатељица.

Истиче и да је највероватније нека пића платио Драгомир, а нека ухапшени младићи, међутим, у једном тренутку су они почели да се свађају с Драгомиром око пића.

- Драгомир је заиста увек био мирољубив, никада није правио било какве проблеме, па се окренуо и отишао када је видео да је реч о проблематичним младићима. Гиле заиста не би ни мрава згазио и сви га знају као добрицу. Међутим, када је кренуо кући да стигне на аутобус за Старчево, око 23х, та двојица клинаца су га сустигла и брутално га претукла. Ударали су га рукама и ногама, чиме год су стигли, а затим га оставили као животињу у зеленилу поред стазе иза неке зграде и отишли. Оставили су га да умре буквално - наводи Драгомирова пријатељица из Старчева која је из поштовања према породици желела да остане анонимна.

"Чекали да умре како би га опљачкали"

Како се сазнаје, Драгомир је задобио тешке повреде и за живот се борио готово недељу дана.

- Ти мали монструми су Гилета толико тукли да су му смрскали лобању и прекинули кичмену мождину, повредили му цели кичмени стуб. Део лобање му се забио у мозак. Био је у тешком стању толико да су се лекари даноноћно борили за њега. Нажалост, преминуо је уочи Божића - каже она.

Напомиње и да су све забележиле надзорне камере, те да се на снимцима може видети како батинају и остављају да умре.

- Да ствар буде још трагичнија, враћали су се четири до пет пута да провере да ли је жив. У једном тренутку су хтели да му узму новчаник, међутим, схватили су да дише и оставили су новчаник. Буквално су чекали да умре, како би га опљачкали. Међутим, план им је пропао када су видели да дише. Како неко тако млад може да буде монструозан и безосећајан и да уради то - додаје неутешна пријатељица.

Како је "Блиц" раније писао, убрзо је полиција ухапсила починиоце стравичног злочина. Реч је о Н.Г. (20) и А.Б. (22).

(Ало)