Извор:Фото: Г.Чворовић, Н. Параушић, Зоран Кнежевић

`80 ДОШАО У БЕОГРАД: Место рођења Срђана Ђ. изненадило многе

Извор: Нпортал

16.01.2024.

12:22

ЧЕСТО се нагађало где је рођен Срђан Ђоковић, човек који је створио великог шампиона.

Новак Ђоковић је, без сумње, најбољи српски спортиста на свету и прави амбасадор наше земље, а један од најзаслужнијих људи за то је његов отац Срђан Ђоковић.

Често се нагађало где је рођен Срђан Ђоковић, човек који је створио великог шампиона.

BloombergAdria.com

Многи су мислили да је његово родно место у Звечану, али рођен је у Косовској Митровици 1961. године, а почетком 80-их су се преселили у Београд.

Новаков отац рекао је једном приликом да нема ништа против Албанаца и да би требало погледати како они штите своје националне интересе.

- Све бих дао да се мој народ тако бори за Србију. Да се ​​избегну лични интереси и да се врате национални интереси који су изгубљени у Србији - рекао је Ђоковић.

BloombergAdria.com

Према његовим речима, Новак треба да буде пример за све Србе.

- Народ и нација морају бити приоритет. Тек тада можемо победити у овом неправедном свету. Људи и нација морају бити први. Без овога не можемо учинити ништа.

- Погледајте Хрвате и Албанце, они се тако понашају, истакну заставу где год се појаве широм света - нагласио је он гостујући на ТВ Хепи.

С друге стране, Новакова мајка Дијана је пореклом из околине Винковаца. Након што је остала трудна, удала се за Срђана пре него што је завршила факултет.

BloombergAdria.com

Дијанин отац Зденко Жагар је Хрват из Винковаца, а тренутно живи у Београду на Чукарици.

У интервјуу пре две године рекао је како се одувек изјашњавао као Југословен.

Од Новакове баке Санде се развео, а друга супруга му је преминула.