Извор:Фото: Друштвене мреже

ФАЛИЛО МУ САМО 5цм: Дете (2) умрло од глади поред мртвог оца

Извор: Нпортал

18.01.2024.

19:55

БРОНСОН Батерсби, двогодишњи дечак који је умро од глади након што је његов отац доживео срчани удар, био је само пет центиметара премали да би стигао до фрижидера, рекла је његова мајка, преноси Скај њуз.

Бронсоново тело пронађено је поред тела његовог оца Кенета у њиховој кући у Скегнесу 9. јануара. Дечакова мајка Сара Пиес (43) рекла је за "Тхе Сун" да себи никада неће опростити што није била ту.

Сара и Кенет имају још двоје деце - трогодишњу ћерку и седмогодишњег сина. Када су се разишли, одлучили су да Бронсон живи с оцем. Мајка је рекла да је обузета жаљењем и да је прогања слика дечака који очајнички тражи храну и воду.

- Живим ноћну мору и никада се нећу пробудити из ње - рекла је.

Описала је Бронсона као типичног двогодишњака, који је увек покушавао да добије још наполитанки.

- Кад му више нисмо дали, насмејао се и повикао: 'Да! Више, више, Више!' - рекла је мајка.

BloombergAdria.com

 

- Кени је све грицкалице преместио на горње полице како његов син не би могао сам да дође до њих. Сада само могу да размишљам о томе како он гладује, устаје и покушава да добије храну. Не могу то да поднесем. Недостајало му је око пет центиметара да стигне до фрижидера и отвори га. Последње тренутке провео је сам, мора да је био тако жедан и гладан. Мора да је плакао и да је био веома збуњен. А Кени је лежао на поду. Могу само да се молим да је мислио да тата само спава. Да је Бронсон био само мало виши, преживео би - каже мајка, додајући да је у фрижидеру било доста хране са празника.

"Одустао и легао поред тате"

Мајка је рекла да не може да се помири са оним што се десило и чињеницом да није била са сином.

- То ме прогања - рекла је. - Буди ме помисао да он сам, гладан, лута. На крају је морао бити толико слаб да је одлучио да одустане и легне поред тате, грлећи му ноге. Никад себи нећу опростити што нисам био ту. Када га замислим самог у том стану, осећам се као да сам га изневерила - додаје мајка.

BloombergAdria.com

 

Бронсонов божићни поклон је још умотан у њеном стану. Сина је последњи пут видела у новембру јер су се она и дечаков отац посвађали.

- Никада нећу престати да се кајем. Не могу да спавам јер сваки пут када затворим очи видим његово лице. Цео мој свет се срушио - додаје дечакова мајка, преноси Скај њуз .

(Скај њуз)