Извор:Фото: Shutterstock

БРЖЕ СЕ КВАРИ: Овај састојак НЕ СТАВЉАЈТЕ у руску салату

Извор: Нпортал

19.01.2024.

17:33

ПОЗНАТО је да је руска салата краљица сваке празничне трпезе, а може да се једе и уз печење, да се маже на хлеб, да се пуни тесто и служи као предјело…

Примена је безброј, а свако јело ће учинити фантастичним. Представљамо вам рецепт за руску салату која се разликује од оних које се уобичајено припремају.

У ову руску салату не иду кисели краставци, јер ће се тако она брже покварити. Ако желите да остане свежа и укусна неколико дана, као замену краставцима искористите кукуруз и целер.

Потребни састојци:

  • 200 g кромпир

  • 150 g грашка

  • 200 g шаргарепе

  • 50 g кукуруза шећерца

  • 50 g корена целера

  • 1 кашика мешавине зачина

  • свежи першун

  • 200 g шунке

  • 285 g мајонеза

    BloombergAdria.com

     

    Припрема: 

    Кромпир, шаргарепу и целер исеците на коцкице, као и шунку. У шерпу сипајте 1l воде и ставите мешавину зачина, па ставите шаргарепу, кромпир, грашак, целер и кукуруз.

    Процедите поврће и оставите да се охлади у цедиљци. Никако не преливајте хладном водом.

    У чинију у којој ћете сервирати ставите мајонез, па додајте хладно поврће и шунку.

    Добро промешајте. 

    (Мондо/Ствар укуса)