БРЖЕ СЕ КВАРИ: Овај састојак НЕ СТАВЉАЈТЕ у руску салату
19.01.2024.
17:33
ПОЗНАТО је да је руска салата краљица сваке празничне трпезе, а може да се једе и уз печење, да се маже на хлеб, да се пуни тесто и служи као предјело…
Примена је безброј, а свако јело ће учинити фантастичним. Представљамо вам рецепт за руску салату која се разликује од оних које се уобичајено припремају.
У ову руску салату не иду кисели краставци, јер ће се тако она брже покварити. Ако желите да остане свежа и укусна неколико дана, као замену краставцима искористите кукуруз и целер.
Потребни састојци:
-
200 g кромпир
-
150 g грашка
-
200 g шаргарепе
-
50 g кукуруза шећерца
-
50 g корена целера
-
1 кашика мешавине зачина
-
свежи першун
-
200 g шунке
-
285 g мајонеза
Припрема:
Кромпир, шаргарепу и целер исеците на коцкице, као и шунку. У шерпу сипајте 1l воде и ставите мешавину зачина, па ставите шаргарепу, кромпир, грашак, целер и кукуруз.
Процедите поврће и оставите да се охлади у цедиљци. Никако не преливајте хладном водом.
У чинију у којој ћете сервирати ставите мајонез, па додајте хладно поврће и шунку.
Добро промешајте.