Извор:Фото: АТА имагес

"ДОСТА ЈЕ БИЛО" Гаги престаје са глумом: "Истрошио сам се"

Извор: Нпортал

22.01.2024.

16:12

У ПРЕТХОДНОМ периоду глумац се суочио са озбиљним здравственим проблемом, то га је навело да у потпуности промени своје животне навике.

Како им све више смета стресни начин живота у Београду, брачни партнери и глумци Бранка Пујић и Драган Гаги Јовановић, све чешће и дуже бораве у својој кући на Златибору, у којој имају времена за писање, играње билијара и прављење гастрономских чуда.

У својој богатој каријери остварили су бројне улоге, а Бранка је у разговору за Глорију открила да је њен супруг одбио да снима рекламе за алкохол и кладионице.

BloombergAdria.com

- Драган се никад није водио новцем. Прихватао би да ради само оно у шта верује и што му прија, а онда би давао сто одсто себе. И више од тога, ишао је преко границе бола и издржљивости. Такав је, кад нешто жели, учиниће све да то буде перфектно. Зато и не треба да се буни што му је здравље нарушено. Новац, моћ и утицај га не занимају, штавише, гаде му се. Такав је био и у младости кад смо се упознали - објашњава Пујићева и додаје:

- Стално му шаљу сценарије на читање. У ретко ком види себе. Захвали се и одбије понуду. Исто је учинио и са предлозима да рекламира алкохол или коцкарнице и кладионице. Али зато радо прихвата улоге у студентским филмовима. Нудили су нам свашта, одбили смо све. Не припадамо никоме, ниједној опцији. Статус нећемо мењати.

BloombergAdria.com

Припрема књигу

Последњих година све омиљени глумац све мање је присутан на сцени, а разлог томе у почетку било је његово нарушено здравље. Он је у разговору открио да сада пише књигу.

- Лепше ми је да пишем ручно. Радим графитном оловком, бришем гумицом, цео процес се одвија полако, што ми одговара. Реч је о научнофантастичној биографији. Упорно сам тражио модел који ће у себи садржати моје фантастичне приче, измишљотине, као и аутобиографске елементе. Дефинитивно ми се све то спојило, биће врло занимљиво, верујем. У принципу, кад прочиташ добру књигу, видиш да је заснована на аутентичном животу, на личном искуству - објаснио је Гаги.

BloombergAdria.com

Здравље на првом месту

У претходном периоду глумац се суочио са озбиљним здравственим проблемом, након повреде леђа. То га је навело да у потпуности промени своје животне навике.

- Своју меру сам попио. Доста је било. Сада немам потребу за алкохолом. Завршио сам и са позориштем. Истрошио сам се. Одиграо сам више од 4000 представа током којих сам давао свој креативни, ментални и физички максимум. Растао сам се од позоришта за сада, што не значи да ћу га одбити ако ме некада поново буде запросило - рекао је.

Научио је да живи са повредом леђа, дискус хернијом у лумбалном делу кичме, као и са чиром на желуцу.

- Радим лагане вежбе за леђа и пазим да не направим нагли покрет. Натерао сам се да полако улазим и излазим из аутомобила. Навикао сам се на ограничења. Кад ме заболи, трпим и чекам да прође. Одрекао сам се скијања и тениса. Али сам зато постао веома вешт у билијару. У приземљу куће поставили смо столове за билијар и стони тенис. Понекад се заиграм по пет-шест сати - објаснио је.

(Глориа/Курир)