Извор:Фото: Танјуг/АП, Профимедиа, AP Photo/The Canadian Press, Darren Calabrese

ЖАЛИ ЗБОГ ЈЕДНЕ СТВАРИ: Моника Селеш одговорила Ђоковићу

Извор: Нпортал

24.01.2024.

20:28

ТРИЈУМФОМ у четвртфиналном мечу Новак Ђоковић стигао је до 33. узастопне победе на Аустралијан опену, чиме је изједначио рекорд који је више од три деценије држала легендарна Моника Селеш.

На конференцији за медије која је уследила одмах после дуела најбољи тенисер планете поменуо је и велику шампионку.

- Заиста волим Монику. Моника ми је била у глави док сам одрастао у Србији, свакога дана. Јелена Генчић, моја тениска мајка, радила је и са Моником, тако да сам слушао много о њој: "она оволико спава, једе ово или оно, тренира овако"... – испричао је Ноле уз осмех.

BloombergAdria.com

- Била ми је један од идола и хероја у детињству, био сам веома нервозан када је требало да је упознам. Говоримо истим језиком, јер је и она из Србије, али је већину живота провела у Америци. Имала је невероватну каријеру, нарочито добро играла је овде. Сви се питамо колико далеко је могла да стигне да се није десило оно што се десило... Све најлепше о њој. Изузетно ми је драго што баш са Моником делим овај рекорд.

BloombergAdria.com

На одговор славне Новосађанке нисмо дуго чекали. Обратила се Ђоковићу преко Инстаграма, а њене речи пренели су и престижни светски спортски портали.

- Одавно сам престала да бројим Новакове гренд слем титуле, јер сам знала да ће оборити све рекорде и поставити неке нове, које ће будуће генерације јако тешко достићи - није штедела комплименте.

BloombergAdria.com

Волела бих да смо играли у истој ери, било би баш супер да смо заједно наступали у микс дублу. Био би то мастерклас – написала је Мала Мо и додала емотикон срца.

- Хвала ти, Новаче, на захвалности и на поштовању. И идемо, освој Аустралијан опен!

(Hello)