Извор:Фото: Архива Новости, АТА имагес, Јутјуб принтскрин/Milos Dakovic

Филм "Сиви Дом" - снимљен по ОЦУ Жељка Митровића

Извор: Нпортал

28.01.2024.

11:42

ВЛАСНИК телевизије Пинк открио разлог зашто се труди да улепша живот оних најмлађих који немају родитеље.

Жељко Митровић разним акцијама се већ годинама труди да улепша живот оних најмлађих који немају родитеља, а за "Пинк" је открио да је и због примера у својој породици он посебно везан за  децу без родитеља.

BloombergAdria.com

- Ја сам изузетно емотивно везан за ову целу причу пре свега из разлога што је мој отац растао без родитеља и био је у Казнено-поправном дому "Васа Стајић". По њему је и рађен филм "Сиви дом". Тако да ја имам према овој деци посебан емотивни статус, али ево видите деца су расположена, сви су срећни, весели. Трудићу се да их обиђем у току недеље - рекао је Жељко.

Сиви дом је југословенска играна ТВ-серије, снимљена у продукцији Телевизије Београд и премијерно емитована на програму ЈРТ 1986. године.

BloombergAdria.com

Радња серија се бави животом штићеника у Васпитно поправном дому за децу и омладину у Крушевцу. Аутори серије били су сценариста Гордан Михић, и режисер Дарко Бајић. Серија, која се истицала импресивном глумачком екипом, привукла је пажњу не само што је представљала за тадашњу Југославију редак пример жанра затворске драме, него и изузетно мрачним тоном, као и експлицитним сценама насиља, од којих су неке изазвале критике због приказивања у ударном термину. Изузетан утисак на публику је оставио млади глумац Зоран Цвијановић у улози психопатског штићеника Шојке. Бајић и Михић су две године касније снимили својеврсни наставак у облику целовечерњег филма под насловом “Заборављени”.

(Србија Данас)