Извор:Фото: Н. Фифић, Н. Скендерија/Архива Новости, Друштвене мреже

ПРЕ МЕСЕЦ ДАНА СЛАВИО РОЂЕНДАН: Ово је младић страдао у ЈА

Извор: Нпортал

30.01.2024.

11:54

МИЛАН Ј. (31) из Великог Градишта настрадао је синоћ након што је активирао ручну бомбу коју је претходно показивао пријатељу Жељку С. (28) у изнајмљеном стану у Јагодини, а пре само месец дана славио је рођендан.

Трагедија се догодила у 21.15 сати када су њих двојица била и стану настрадалог који већ неко време изнајмљује стан у улици 7. јул у Јагодини. Сумња се да је до несреће дошло у тренутку када је Милан Ј. показивао пријатељу ручну бомбу коју је имао код себе и вероватно је грешком активирао. Бомба је Милану разнела руку, а његов пријатељ је тешко повређен.

- Када се бомба активирала, стан и цела зграда су се затресли. Исправа нико од комшија није ни сумњао да је експлодирала бомба, јер забога ко још има бомбу код себе у стану. Житељи стамбене зграде су одмах излетели из својих станова на ходник и тада су видели да се ипак нешто страшно десило - каже извор за Курир и додаје:

- Чули су се јауци из Милановог стана, и комшије су позвале полицију и Хитну помоћ. Када су инспектори ушли у стан све је било испретурано од експлозије, крви и гелера од бомбе било је на све стране, а пријатељи су крварили. Јакимовски је нажалост, преминуо на лицу места, рука у којој је претходно држао бомбу била је разнесена. Док је његов пријатељ Жељко С. крвав лежао насред стана. Држао се за стомак и био је у скупљеном положају, али је био свестан. Наводно, тада је испричао како је дошло до активирања ручне бомбе.

BloombergAdria.com

 

Како нам је даље објаснио саговорник, Милан J. је по налогу надлежног Вишег јавног тужилаштва у Јагодини одвезен на обдукцију која ће утврдити како и када је наступила смрт.

- Жељко С. је колима Хитне помоћи превезен у Клинички центар Крагујевац где су му констатоване тешке телесне повреде у пределу стомака и груди - каже извор и додаје:

- Породица настрадалог је од синоћ у шоку и не могу да поверују да су остали без Милана који је пре месец дана прославио 30. рођендан.

На Милановом профилу на друштвеним мрежама може се видети како он воли оружје с обзиром да је објављивао фотографије ватреног оружја.

(Курир)