Извор:Фото: Принтскрин/Јутјуб/Moja mala kuhinja

Што наше баке НИКАДА нису бацале прву воду кад кувају пасуљ

Извор: Нпортал

31.01.2024.

12:36

СТАРИ трик.

Јесте ли се икада запитали како је изгледало чишћење куће у 19. веку... Без снажних хемијских средстава за прање и чишћење. Па користило се оно што је увек било при руци, а то је храна.

У викторијанско доба, например, прљаве тапете чистиле су се хлебом, а подови свежим млеком. И тако долазимо до пасуља. Код кувања пасуља прву воду обично баците и наставити да кувате, зар не?

Стари трик за који су и те како знале наше баке каже да се то никако не сме радити.

BloombergAdria.com

 

Уместо да је пролијете, процедите пасуљ и помешајте с врућом водом. Кажу да ова мешавина чини чуда за стаклене површине, а ваши прозори и огледала ће заблистати. Попрскајте их смесом, затим изрибајте сунђером и на крају исперите.

Такође, ова течност се може користити и за прање посуђа – а за нешто јачи "дезинфекцијски" учинак чак и код тврдокорних мрља у смесу можете додати мало алкохолног сирћета.

(Нај жена)