Извор:Фото: Петар Милошевић, Јутјуб принтскрин/ RTS Mira Adanja Polak Ekskluzivno - Zvanični kanal

ДОБИЛА ГА НАКОН 8 ПОБАЧАЈА: Син јединац Мире Адање Полак

Извор: Нпортал

03.02.2024.

20:49

ВОДИТЕЉКА Мира Адања Полак је сина Марка добила из вишедеценијског брака са ракетним инжењером.

Током блиставе каријере која је почела пре више од пола века, а траје и данас, Мира Адања Полак интервјуисала је најзначајније домаће, али и светски познате личности. Међутим, она сама нерадо је одговарала на питања колега, поготово она везана за њен породични живот.

BloombergAdria.com

Није тајна да је из вишедеценијског брака са ракетним инжењером добила сина Марка, који такође има инжењерску титулу.

Полакова је једном приликом говорила и о проблему који је имала. Она је чак осам пута покушавала да одржи трудноћу, а тек из деветог пута пошло јој је за руком да се оствари у улози мајке. Данас има и троје унучића, а породицу увек ставља на прво место.

− Мислим да сам била добар родитељ. Онако како су васпитавали мене, сестру и брата, тако сам и ја васпитавала своје дете. Тешко је одупрети се моделу који сте добили од родитеља, а нешто, право да вам кажем, и не видим да је био лош. Можда сам ту и тамо штогод морала да осавременим, али у основи то је то. Поштовала сам синово право на сопствено мишљење, нисам му се мешала у живот, нисам натурала савете, настојала сам, а и данас се трудим, да му помогнем кад год то од мене затражи − говорила је Мира на тему родитељства.

− Мој син Марко је исти отац, али је зато унука Лара иста ја. Једва чекам да ме замени – похвалила се својевремено поносна бака да има наследницу у професији.

Иако ретко говори о приватном животу, Мира Адања Полак једном приликом изнела је своје ставове о браку.

- Зна се ко је у кући најстарији, муж, ко други. Ја сам патријархална жена и држим до тога. Муж је глава куће и то поштујем. Мислим да је у основи свих брачних размирица управо тај исфорсирани сукоб надлежности, та исфорсирана потреба неких жена да, без икаквог истинског разлога, преузимају на себе прерогативе који припадају мушкарцима.

- Зашто, чему, па улоге су одавно подељене! Свако нек игра своју и мир у кући - рекла је она у интервјуу 2006. године.