Извор:Фото: Профимедиа, Јутјуб принтскрин/A Current Affair

ДОБИО НА ЛОТУ ПА ЗАЖАЛИО Да су ми рекли, не бих узео награду

Извор: Нпортал

04.02.2024.

14:38

БИО ЈЕ јако леп осећај кад сам проверио своје бројеве. Одмах сам назвао породицу и рекао им "Пакујте се, идемо на одмор", прича Аустралијанац Френк Кемлер (70), који је прошле године на лото игри освојио око 40.000 долара.

Међутим, његова срећа и узбуђење нису потрајали. Френк је убрзо сазнао да је остао без пензије.

Лото добитак који му је стизао у месечним ратама сматра се врстом примања, па одједном више није био квалификован за пензију, пише Њујорк Пост.

- То је било потпуно неочекивано. Требало ми је неколико дана да схватим шта се догодило. Разочаран сам, мислио сам да сам освојио нешто, кад оно... - наставио је Френк.

BloombergAdria.com

 

Тврди како му није понуђено да добитак преузме одједном.

- Сад морам да плаћам пуну цену лекова и посета доктору. Пре је то покривало пензионо - испричао је Аустралијанац, који је желео да упозори остале пензионере на ову праксу.

BloombergAdria.com

 

Цео новац од лото награде му је исплаћен, лова више не стиже сваког месеца, али кад је отишао у пензионо да поново затражи исплату пензије, рекли су му да су веома заузети и да ће све можда потрајати и шест месеци.

- Човек би помислио да ће ме добитак подмладити, али остарио сам додатно - рекао Френк.

- Људи који купују листиће лутрије... Нема упозорења нигде. Нико вам не каже да можете да останете без пензије. Да сам знао што знам данас, дао бих деци награду и задржао бих своју пензију - рекао је за крај.