Извор:Foto: Printskrin/Jutjub/ Home Made Recipes

НАЈБОЉИ прелив за пецива по пекарској рецептури

Извор: Нпортал

05.02.2024.

14:51

ОТКРИВАМО трик који ће помоћи свакој домаћици..

Дајемо вам универзалан прелив, који се користе за све врста пита. Стављајте га и у слане и у слатке пите од готових кора и одушевићете се резултатом. Рецепт за прелив:

BloombergAdria.com

 

Састојци:

  • 1 суви квасац
  • 2 шоље млека
  • 1 шоља уља
  • 7 кашика брашна
  • со или шећер (у зависности од тога да ли правите слатку или слану питу)

Пипрема:

Све састојке помешајте у чинији, добро их сједините. Сваку кору премажите прво овом смесом, па је нафилујте на уобичајен начин припремљеним филом који иде по вашем рецепту. Остатак прелива сипајте преко готове пите и оставите да пре печења одстоји 1,5 сат. Када је испечете, биће сочна и ваздушаста.

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".