Извор:Фото: П. Милошевић/Профимедиа

Срби ухапшени због смрти бебе од раније познати службама

Извор: Нпортал

10.02.2024.

16:01

МУШКАРАЦ (29) и жена (26) пореклом из Србије, који су ухапшени у Бечу због сумње да су изазвали смрт своје тромесечне бебе, од раније су познати аустријским социјалним службама.

Како наводе тамошњи медији, пар из Србије који већ неко време не живи заједно, има и двогодишњу ћерку. Регистровано је да су се прошле године обратили социјалним службама, како би добијали финансијску помоћ. Први пут су то урадили у марту 2023. године и јављали су се све до маја.

Они су приведени у четвртак због сумње да су изазвали смрт њихове тромесечне бебе.

Дете је почетком фебруара у хитну службу у бечком округу Отакринг донела мајка, али већ тада је беба била без свести. Доктори су одмах утврдили да беба има и неколико прелома. Верује се да је дете преминуло од последица дрмусања, јер је задобило и тешке повреде мозга.

Беба је одмах пребачена у другу болницу, где су лекари покушали све да је спасу, али су сви покушаји били узалудни јер је повреда мозга била и више него озбиљна. Како преносе медији, реч је о беби рођеној крајем новембра 2023. године.

- Оба родитеља, 29-годишњи отац и три године млађа мајка, сада су под истрагом - рекла је Нина Бусек, портпаролка јавног тужилаштва додајући да им још није одређен притвор.

Друго дете, двогодишња девојчица, како је наведено смештена је у хранитељску породицу.

(Блиц)