Извор:Фото: Танјуг/АП

ВЕЖБАЈТЕ ЗАХВАЛНОСТ: Савети Далај Ламе за добро јутро

Извор: Нпортал

13.02.2024.

18:20

УКОЛИКО СЕ пробудите нерасположени, без боље, депресивни и без наде један савет Далај Ламе може да промени вашу свест.

Током једног интервјуа, Далај Лама је упитан шта га највише изненађује на овом свету и шта је суштина живота. Његов одговор ће вас натерати да станете и размислите о путу на којем се налазите...

Јутро је део дана у којем је потребно да себе испунимо позитивном енергијом, саосећањем, љубављу, емпатијпом, срећом... Како вам започне јутро, такав може бити цео дан.

BloombergAdria.com

 

Уколико желите да вам се шансе појављују, врата отварају, да имате успеха, потребно је да ујутру себи поставите јасан план и освестите шта је оно што је најважније.

Када опуштени, радости и испуњени новом енергијом кренете у нови дан, он постаје један предиван тренутак живота који доживљавате као дар и прихватате као благослов.

Како започети срећно јутро - Далај Лама истиче да треба да изговорите следеће реченице:

"Ујутру када се пробудите, започните дан овим мислима: "Данас сам захвалан, - пробудио сам се. Жив сам, имам овај људски живот, и нец́у га трошити. Сву енергију усмеравам на развој, да отворим своје срце другима И да напредујем за добробит свих. Ја ц́у гајити добре мисли за друге. Нец́у се љутити, нити мислити лоше о њима. Дац́у све од себе да помогнем другима."

Кроз ове речи јачате емпатију, дух заједништва, али вежбате и захвалност што сте ту, што се баш вама ова прилика нуди. Захвалан човек је срећан човек, онај који расте - будите и ви тај извор доброте и радости, увек вреди!