Извор:Фото: К. Михаијловић

КАКО СУ СЕ ДЕЦА ОТРОВАЛА ШПИРИТУСОМ? Огласили се и из клуба

Извор: Нпортал

15.02.2024.

15:14

Прво основно јавно тужилаштво у Београду наложило је ПС Стари град да им достави подробан извештај о томе ко је организовао журку на којој је дошло до тровања лица, међу којима највећи број малолетних лица, сазнаје "Блиц".

Како сазнаје Блиц, овај корак је уследио како би се утврдило да ли је журка била организована клупски или у приватној режији, односно како је таква количина алкохола служена малолетним особама.

- Иначе, како се сумња да су отроване особе користиле и шпиритус, надлежни ће утврдити да ли је тачно како је то деци омогућено - каже извор "Блица" и додаје да ће након тога тужилаштво донети одлуку о покретању истраге и за које кривично дело.

Паралелно са тим, Више јавно тужилаштво у Београду формирало је предмет ради утврђивања свих околности овог случаја.

Главни јавни тужилац ВЈТ у Београду Ненад Стефановић је наложио да се идентификују одговорни и да се у сарадњи са полицијом прикупе потребна обавештења, након чега ће бити донета одлука о квалификацији кривичног дела и процесуирању учинилаца.

Огласили се из клуба

Овим поводом управо су се огласили и из клуба "Синнер":

"Клуб Синнер је током синоћне вечери био изнајмљен за приватну прославу. Управа клуба нема везе са синоћњим догађајима. Овим путем изражавамо жаљење и бригу због нежељених догађаја", наводи се у објави на Инстаграму.

Како је "Блиц" писао, чак 12 деце у тешком алкохолисаном стању до чак 2,8 промила алкохола у крви примљено је синоћ на ВМА.

"Они су били у тешком алкохолисаном стању до чак 2,8 промила алкохола. То је озбиљно стање. Забрињава чињеница да малолетна лица долазе у тако тешком стању", рекао је Иван Лековић, доктор Хитне помоћи ВМА.

Објављен је и снимак испред клуба "Синнер" где је дошло до овог инцидента, а на снимку се виде јаке полицијске снаге, као и возила Хитне помоћи.

- Двадесетшест особа од којих су 12 била деца млађа од 15 година на журци су се отровала шпиритусом у познатом београдском клубу. Целу ноћ су провели на ВМА, а у крви пронађен је висок проценат етанола - наводи се на Инстаграм страници мој_бео_град_.

Слике на којима се виде јаке полицијске снаге, хитна помоћ и унезверена деца која у великом броју стоје испред ноћног клуба "Синнер" шире се друштвеним мрежама, а више о томе прочитајте овде.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".