Извор:Фото: Милена Анђела, Профимедиа, Друштвене мреже

ТРАГИЧНО СТРАДАО НА ШИНАМА: Стевана код Ниша усмртио воз

Извор: Нпортал

16.02.2024.

12:18

СТЕВАН С. (33) настрадао је у саобраћајној несрећи на прузи Ниш - Сврљиг када га је ударио воз.

До трагедије је дошло јуче око 15.30 сати, али је идентификација страдалог потрајала, па се у први мах није знало ни да ли је у питању мушка или женска особа због стања тела.

- Мушкарац је био на шинама када је наишао воз. Машиновођа није могао ништа да учини како би избегао несрећу. Од силине ударца, човек је преминуо на лицу места - наводе извор упознати са овим случајем.

Полиција је о несрећи обавестила Основно јавно тужилаштво а полиција ради на утврђивању околности под којима је дошло до несреће.

BloombergAdria.com

 

Огласила се Инфраструктуре железнице Србије

Поводом несреће на отвореној прузи између Ниша и Књажевца у којој је настрадала једна особа, Јавно предузеће "Инфраструктура железнице Србије" поново апелује на учеснике у саобраћају да буду пажљиви и поштују прописе приликом преласка преко пруге, посебно током празничних дана када је фреквенција возила повећана.

- Данас у 15.20 сати, на делу пруге Матејевац Сврљиг, између Ниша и Књажевца, путнички воз на отвореној прузи налетео је на једну особу, која је том приликом погинула. Настрадала особа у тренутку несреће налазила се на самом колосеку, на отвореној прузи, где је то забрањено и изузетно опасно по живот - истиче се у саопштењу ЈП "Инфраструктура железнице Србије".

BloombergAdria.com

 

Напомиње се да се непажљиво, неодговорно или намерно кретање дуж колосека по отвореној прузи, или прелазак преко колосека где је то забрањено, најчешће завршава трагично и доводи до људских жртава, као што се и у овом случају догодило.

(Блиц)