Извор:Фото: Јутјуб принтскрин/Croatia Records

Певачица преминула у 42. години, волела ју је цела Југа

Извор: Нпортал

20.02.2024.

08:46

ПРВА певачица групе "Нови фосили" Ђурђица Барловић била је једна од најхаризматичнијих дама бивше Југославије, али је њену каријеру прекинула прерана смрт 1992. године. Тог кобног 22. августа на Пагу јој је позлило на плажи док се купала с породицом.

Да је судбина била другачија, ове године би покојна певачица прославила 73. рођендан.

Она је преминула у 42. години живота и то од последица акутног инфартка у Интерној болници у Задру.

Њене песме и данас обожавају генерације. Ђурђица је од инфаркта умрла у 43. години, а њени синови су дата имали - Хрвоје 11, а Борна само четири године.

BloombergAdria.com

 

- У нашој породици рођендани се нису никада грандиозно славили. Није их ни мама посебно величала, али у нашу кућу су увек долазили блиски људи јер је мама обожавала да кува. Скупили би се пријатељи и запевали би - испричао је Ђурђичин старији син Хрвоје (41).

Иако им је мајка пуно времена проводила по турнејама, породица јој је увек била на првоме месту.

- Била је права мајка и домаћица. То јој је био императив и на првоме месту. Није јој био потребан мушкарац да јој промени плин, а некад је и гуме сама мењала на ауту. Кућа је увек била чиста - каже Хрвоје, који и данас памти њене шкампе, а открио је и да је певачица сама шила своје хаљине за наступ.

- Мама је више од 90 посто своје гардеробе за концерте скицирала и шила сама, а те креације су биле прекрасне - кажу браћа која њену венчаницу чувају и данас.

Размишљали су, кажу, дати је у добротворне сврхе и организују хуманитарни концерт.

Сви сатови стали

Ђурђица је била прва певачица Нових фосила, а групу је напустила јер је желела да се посвети породици. Остала је у добрим односима са музичарима из бенда, а дан када је умрла, десило се нешто необично у Дујмићевом стану!

- Била је чврстог и стабилног здравља. Зато ме је и изненадио тај прерани одлазак. Тог дана када је умрла, веровали или не, сви сатови у мом стану су стали. Касније сам чуо ту тужну вест - причао је покојни Дујмић.

(Курир стил)